Pages Menu
TwitterRssFacebook
Blog Marius Geanta
Categories Menu

26 Nov 2012

Primul transplat cu telocite, primele speranțe pentru bolnavii cu infarct miocardic.

 

În timp ce președintele Academiei de Științe Medicale din România încă se mai întreabă dacă telocitele există cu adevărat, lumea științifică mondială își continuă munca serioasă pentru a aduce beneficiile clinice ale descoperirii profesorului Laurențiu Popescu.

 

Primul trasplant cu telocite a fost realizat recent într-unul dintre cele mai mari laboratoare din lume, la Guangzhou, în China, de către profesorul DQ Cai, director al Key Laboratory for Regeneration Medicine, Ji Nan University din Canton. Mai exact, este vorba despre izolarea cardiacă a telocitelor și transplantul lor în inimă după un infarct miocardic. Rezultatele acestui transplant, care vor fi detaliate mâine într-un eveniment excepțional la Institutul Victor Babeș din București, au arătat o îmbunătățire evidentă a performanțelor cordului cu infarct miocardic.

 

Informații despre această premieră în medicina mondială vor fi oferite chiar de profesorul DQ Cai, în cadrul unei intervenții speciale, precum și de “părintele telocitelor”,  academicianul Laurențiu Popescu. Acest experiment va putea fi decriptat si prin imagini printr-un film special realizat.

 

Tot marți vom afla detalii și despre stadiul parteneriatului dintre Universitatea Harvard și Institutul Victor Babeș legat de proiectul “Telocitele în insuficiența cardio-pulmonară”, proiect aflat deja în derulare și pe care profesorul Piero Anversa, cel mai important cercetător în domeniul celulelor stem cardiace, l-a anunțat într-un interviu exclusiv pe care l-am publicat în ediția revistei Hipocrate din luna iunie.

 

În filmul de mai jos, profesorul Piero Anversa vorbește în exclusivitate despre prima întâlnire cu academicianul Laurențiu Popescu și despre bazele unui parteneriat istoric, pentru studiul tandemului telocite – celule stem.

 

 

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *