Pages Menu
TwitterRssFacebook
Blog Marius Geanta
Categories Menu

7 Jan 2016

Roche Call Center: ajutor pentru pacienții care au rețetă cu un medicament al companiei, dar nu-l găsesc în farmacie

Roche Call Center: ajutor pentru pacienții care au rețetă cu un medicament al companiei, dar nu-l găsesc în farmacie

 

Începand cu data de 4 ianuarie 2016, pacienții cărora le-a fost prescris un medicament Roche, dar pe care nu l-au putut găsi în farmacii, pot apela Roche Call Center, la numărul de telefon gratuit 0800-030 400, de luni până vineri, între orele 09:00 – 18:00.

Prin intermediul acestui număr gratuit, pacienții vor putea comanda medicamentul prescris, urmând să îl poată primi la farmacia pe care o aleg sau direct acasă, în 1-3 zile lucrătoare. În momentul în care intră în posesia medicamentului, pacienții sunt rugați să verifice dacă ambalajul produsului este intact și să păstreze apoi acest ambalaj pentru orice întrebări sau potențiale reclamații ulterioare.

Roche este una dintre cele mai mare companii farmaceutice din lume, având cel mai avansat portofoliu de medicamente oncologice, dar și terapii de ultimă generație în domeniul reumatologiei sau al bolilor gastro-intestinale.

Lansarea programului vine după ce, în ultimele luni, Roche a primit un număr important de notificări privind lipsa medicamentelor Roche la nivelul farmaciilor. Situația pare scăpată de sub control: numai în ultima lună, asociațiile pacienților cu diabet, boli cardiovasculare sau boli neurologice au acuzat lipsa medicamentelor din farmacii.

9 Comments

 1. Cum adica direct acasa ? Daca este reteta compensata cum se calculeaza si cum se da bonul fiscal ? Daca pacientul are 60 tb de Rivotril 0,5 mg i se dau 2 cutii ca sa fie ambalaje intacte ?

  Legea 266/2008

  “Art. 1. – Asistenta farmaceutica a populatiei se asigura, in conditiile prezentei legi, prin intermediul urmatoarelor unitati farmaceutice: farmacie comunitara, care poate deschide puncte de lucru, denumite in continuare oficine, farmacie cu circuit inchis si drogherie. ”

  Avem in vedere o incalcare a legii de catre cea mai mare firma de medicamente ?

 2. Eliberarea retetelor se face prin farmacia Dona.

 3. Am facut comanda pt Herceptine din data de04.07.2016 si nu am primit medicamentul nici astazi 12.07.2016,folosind mereu intervalul de timp de 3-5 zile,dar au trecut de fapt 7 zile si nu am primit madicamentul ,care trebuia administrat in 11.07.2016.Nu stiu cui sa ma mai adresez,in farmacii nu-l mai elibereaza fara comanda prin firma Roche.De ce?

 4. Se poate procura medicamentul Rivotril 0.50mg- clonazepam si fara reteta?

 5. Buna ziua, as avea nevoie de Rivotril de 2mg- 120 de tablete pt băiatul meu care este intubat si ventilat artificial. Vă multumesc din suflet anticipat pt răspuns.

 6. BUNA SEARA ,AS AVEA NEVOIE DE RIVOTRIL DE 0,5MG .
  CUM PUTEM LUA LEGATURA IMI TREBUIE NEAPARAT NU TREBUIE SA IL INTRERUP .

 7. Buna ziua,

  A incercat cineva sa sune? Au raspuns??

  Daca ati reusit sa comandati/faceti cerere va rog sa-mi trimiteti un email la raisa.radu91@gmail.com

  • Am sunat eu. Au raspuns. Mi s-a spus ca medicamentul nu mai este importat din motive comerciale. Am intrebat daca il pot cumpara din UE, cu reteta de la medicul specialist (nu cunosteau, sa intreb medicul) si daca se mai fabrica (probabil ca da, nu stiau, dar, dat fiind faptul ca s-au invocat motive comerciale, banuiesc ca productia nu a fost oprita.)

 8. Am aceiasi pb cu rivotrilul.Sunt epileptica si am o pareza spadtica. Nu ilmai gasesc de o luna. Va rog sa-mi spuneti cum il pot procura. Locuiesc in Constanta.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *