Pages Menu
TwitterRssFacebook
Blog Marius Geanta
Categories Menu

28 Jun 2016

Programul “Direct-la-Farmacie”: suni la 0800.390.090 și primești medicamentul Roche pentru cancer sau boli reumatismale la cea mai apropiată farmacie

Programul “Direct-la-Farmacie”: suni la 0800.390.090 și primești medicamentul Roche pentru cancer sau boli reumatismale la cea mai apropiată farmacie

 

Sute de mii de cutii cu medicamente pleacă din țară, în fiecare lună, prin export paralel, conform datelor oficiale ale Ministerului Sănătății, pe care le-am prezentat integral aici.

În condițiile în care cel puțin o treime dintre medicamentele alocate pieței din România sunt plasate de către distribuitori pe alte piețe din Uniunea Europeană, foarte mulți pacienți români nu găsesc în farmacii medicamentele de care au nevoie, fie că vorbim despre pacienții cu cancer, cu diabet, cu boli neurologice, boli cardiovasculare sau boli reumatismale.

După ce, în luna ianuarie, a lansat un call-center adresat pacienților care nu găseau în farmacii produsele companiei, Roche a anunțat astăzi un nou program care-și propune să ajute pacienții, în contextul crizei disponibilității medicamentelor în farmacii.

Sunând la numărul de telefon gratuit 0800 390 090, de luni până vineri, între orele 09:00 – 18:00, pacienţii vor putea avea acces la medicamentul Roche care le-a fost prescris, prin intermediul uneia dintre farmaciile partenere în acest program.

Programul “Direct – la – Farmacie” este disponibil doar pentru medicamentele Roche destinate tratamentului cancerului şi afecţiunilor reumatologice, ce se pot elibera în farmaciile de circuit deschis. 

Medicamentele și farmaciile din programul Direct-la-Farmacie

  • Pentru pacienții cu cancer (medicamente compensate): Herceptin (administrare subcutanată) și Tarceva.
  • Pentru pacienții cu boli reumatismale (medicamente compensate): MabThera și RoActemra
  • Pentru pacienții cu cancer (medicamente necompensate): Erivedge, Perjeta, Kadcyla și Zelboraf.
  • În acest moment, lanțul Catena este parte a programului “Direct-la-Farmacie”, alături de sute de farmacii independente din toată țară.

Programul “Direct – la – Farmacie” este deschis oricăror farmacii care doresc să adere, deoarece toate farmaciile sunt eligibile și încurajate să se înscrie în noul sistem. Toate detaliile legate de modalitatea de înscriere a farmaciilor, pot fi solicitate la adresa de e-mail: romania.info_pharmacies@roche.com.

1 Comment

  1. Minunat acest “program”. Ar trebui reintitulat, “Direct la Farmacia unde vrea Roche”, asta fiindca tu, ca farmacie independenta, desi esti partenera in acest program, nu iti permiti sa faci fata conditiilor comerciale impuse de Roche, si anume plata in avans, avand in vedere costul acestor medicamente si numarul mare de pacienti care le solicita…
    Astfel, sarmanii tai pacienti se vad nevoiti sa umble cine stie unde prin Bucuresti, in ciuda bolii lor, a temperaturii de peste 30 grade de afara si a faptului ca unii nu cunosc Bucurestiul, chiar daca ar fi putut sa-si ridice medicamentul de la farmacia din fata spitalului, asa cum o faceau de cativa ani incoace…
    E trist!

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *