Pages Menu
TwitterRssFacebook
Blog Marius Geanta
Categories Menu

27 Nov 2012

EVENIMENT. Primul transplant cu telocite în infarctul miocardic. Ce spune autorul, profesorul DQ Cai. Plus opinia profesorului Laurențiu Popescu, “părintele” telocitelor

 

Rezultatele experimentului, pe scurt: scăderea ariei infarctului cu 20% și creșterea fracției de ejecție a inimii cu 20-30%.  

 

 

Despre perspectiva deschisa de acest studiu în premieră s-a exprimat astăzi și domnul academician Laurențiu M. Popescu, cel care a descoperit acest nou tip de celule:

 

“Prima piatră de hotar dintre teorie și aplicare practică a fost trecută experimental prin realizarea primului homotransplant de telocite la șobolanii de laborator în infarctul miocardic experimental. Injectarea telocitelor post infarct miocardic îmbunătățește semnificativ perfomanța cardiacă, ceea ce deschide o reală perspectivă (circa 2-3 ani) pentru repararea inimii post infarct și la om prin folosirea concomitentă de celule stem cu telocite. Circa 1.000 de gene din telocite sunt activate ca urmare a infarctului miocardic, ceea ce înseamnă sinteza câtorva zeci sau sute de proteine benefice reparării cordului”

 

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. Blog Marius Geantă » Blog Archive » PREMIERĂ. Filmul care explică transplantul cu telocite în infarctul miocardic - [...] EVENIMENT. Primul transplant cu telocite în infarctul miocardic. Ce spune autorul, profesorul DQ Ca... [...]

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *