Pages Menu
TwitterRssFacebook
Blog Marius Geanta
Categories Menu

25 Jul 2013

Societatea de Neuropatie Diabetică: noul președinte este conf. dr. Ioan Andrei Vereșiu

Societatea de Neuropatie Diabetică: noul președinte este conf. dr. Ioan Andrei Vereșiu

 

”La început de mandat, îmi doresc ca tot mai mulți specialiști implicați în managementul neuropatiei diabetice să devină membri ai societății, să realizăm studii clinice care să aprofundeze cercetarea în cadrul acestei patologii și să dezvoltăm o strânsă colaborare internațională, cu lideri de opinie din străinătate, specializați pe neuropatia diabetică. De asemenea, în filosofia Societății de Neuropatie Diabetică, este extrem de importantă relația cu asociațiile de pacienți din sfera de activitate. Dorim să realizăm împreună cu acestea proiecte de educație în domeniu, ca prin intermediul acestora, să putem preveni această complicație a diabetului zaharat și să creștem calitatea vieții persoanei cu neuropatie diabetică”, a declarat conf. dr. Ioan Andrei Vereșiu, noul președinte al Societății de Neuropatie Diabetică.

Prevalența și incidența crescută a acestei complicații a impus un plan de acțiune care să integreze o atitudine comună, coordonată și reglementată de colaborare între diabetologi, neurologi, chirurgi, medicii de familie și persoanele cu neuropatie diabetică.

În acest sens, Societatea de Neuropatie Diabetică si-a propus ca prin activităţile sale să dezvolte programe prin care să ofere acoperire adecvată, grijă şi tratament persoanelor cu neuropatie diabetică și să crească gradul de conştientizare referitor la această afecţiune în rândul populației.

De asemenea, un alt obiectiv al societăţii este acela de a încuraja găsirea de resurse pentru cercetarea în domeniu, înţelegerea cauzelor neuropatiei diabetice și dezvoltarea de terapii cât mai eficiente.

”Este extrem de important ca problemele legate de neuropatia diabetică să fie prioritizate și privite interdisciplinar, cu profesionalism. Educația persoanelor cu diabet este esențială pentru prevenirea, întârzierea apariției și încetinirea evoluției neuropatiei diabetice, în condițiile în care această complicație nu poate fi vindecată. Societatea de Neuropatie Diabetică dorește să se implice în eficientizarea managementului acestei afecțiuni fiind, de asemenea, șipunctul de întâlnire și dialog pentru specialiștii implicați în problematica neuropatiei diabetice”, spune conf. dr. Ioan Andrei Vereșiu.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *