Pages Menu
TwitterRssFacebook
Blog Marius Geanta
Categories Menu

12 Jun 2013

Programul Rabla 2013: primiți mașina de Formula 1 care suferă de neuropatie diabetică?

Programul Rabla 2013: primiți mașina de Formula 1 care suferă de neuropatie diabetică?

 

Gandul.info publică astăzi un reportaj fabulos despre greaua despărțire dintre un bărbat și mașina sa, în cadrul recent relansatului program Rabla. 

Nea Gabi tocmai a sacrificat „Regina”; o Dacie 1310, veche, portocalie. „Uite-o colo!” zice, şi mi-o arată peste gardul „cimitirului” cu o privire apoasă. „Lângă aia vişinie. Mergea ca o domnişoară, săraca; o lua la sfert, parcă-i era frică” spune iar, fără să ne privească – nici pe ea, nici pe mine. „Da’, dacă e nevoie de bani, ce să faci?! Am sacrificat-o. Măcar două-trei mii de lei tot scot pe ea”. Îşi trage iar cozorocul pe frunte, şi iar, amintindu-şi, îl împinge peste sprâncene. Pe urmă se scarpină la ceafă şi îşi trece latul palmei peste nas… Regina mea, amărâta, o dată nu m-a lăsat cu nădragii în vine. Face o pauză, cât să-şi înghită lacrima; apoi, se face viteaz. „Ba da! O dată m-a lăsat. Când i-am pus motorină. Şi ea, săraca, merge cu benzină. Mergea…”. Îşi înfige mâinile în buzunare, face o piruetă scurtă şi o ia în sus, pe lângă şirul de maşini, cu privirea în asfalt.

Citatul spune totul despre relația specială dintre bărbați și mașinile lor.

Mulți bărbați s-ar putea depărți de multe pe lumea asta, dar îi distruge pur și simplu gândul că în ziua următoare “Regina” nu va mai fi în fața blocului, iar el sub ea, plin de ulei de motor pe mâni și pe față, semn al unei pasiuni intense, păstrată decenii la rând.

Din respect pentru pasiunea acestor oameni, am decis ca în programul “Rabla 2013” să participăm și noi, cu ultima achiziție din parcul auto al Inițiativei pentru sănătatea Bărbatului: mașina de Formula 1 care suferă de neuropatie diabetică.

masina cu neuropatie diabetica

 

La final, un mesaj adaptat special pentru bietul nea Gabi: Ai grijă de sănătatea ta, așa cum ai avut grijă de “Regina” ta!

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *