Pages Menu
TwitterRssFacebook
Blog Marius Geanta
Categories Menu

31 Mar 2014

DIICOT: Cum se FURĂ banii bolnavilor de cancer

DIICOT: Cum se FURĂ banii bolnavilor de cancer

 

“Există suspiciuni că, în perioada 2012 – 2013, membrii grupării au decontat mai multe tranzacţii fictive, iar în vederea disimulării provenienţei reale a sumelor (care s-au ridicat la valori de sute de mii de lei, după cum s-a estimat până în prezent), au creat circuite comerciale fictive prin interpunerea unor societăţi comerciale-fantomă cu sediul în Bucureşti şi în jud. Bihor.

Tranzacţiile comerciale suspecte constau atât în achiziţii, cât şi în livrări reciproce de produse farmaceutice, acestea având rolul de a crea mecanismul de spălare a banilor proveniţi din prejudicierea bugetului de stat şi care erau împărţiţi între membrii grupării. Cantităţi importante de medicamente erau achiziţionate fără documente legale de provenienţă (fiind vorba despre produse cu preţuri ridicate, din domeniul oncologic ori hematologic), erau introduse în societăţile comerciale suspecte pe baza unor acte false pentru a asigura aparenţa unei evidenţe contabile legale, după care se obţineau sume mari de bani prin decontare la Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate, folosindu-se în acest sens reţete fictive prescrise de medicii implicaţi.

Stocul medicamentelor respective era apoi scos din farmaciile în cauză fără nici un act justificativ şi transportat altor membri ai grupului infracţional din ţară, pentru a fi reintroduse în circuitul comercial încă o dată, urmărindu-se din nou decontarea lor prin aceleaşi metode. În acest sens au fost implicate firmele din jud. Bihor şi jud. Ilfov”

Integral, comunicatul DIICOT.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *