Pages Menu
TwitterRssFacebook
Blog Marius Geanta
Categories Menu

28 May 2012

Campania electorală pentru locale blochează inițiativa bolnavilor cu scleroză multiplă. Evenimentul de conștientizare a bolii nu poate avea loc în București

 

Piața Unirii din București este mult prea mică pentru a găzdui, pe 30 mai, și 20 de bolnavi cu scleroză multiplă. De Ziua Mondială a Sclerozei Multiple, aceștia și-au exprimat dorința de a organiza un eveniment public, prin care să atragă atenția și celorlalți asupra teribilei suferințe cu care trăiesc zi de zi.

“Am depus cererea la Primărie și inițial ni s-a spus că vom fi chemați pentru a primi instrucțiunile necesare desfășurării acțiunii în condiții optime. Numai că trecea zi după zi și nu mai eram contactați. Ne-am interesat și am aflat că nu vom primi autorizația. Motivația ne-a lăsat fără cuvinte: pentru a nu ne suprapune cu campania electorală“. La zile bune după acel moment și cu doar câteva ore înainte de ziua SM, domnul Gelu Gaja, reprezentantul din București al Societății de Scleroză Multiplă din România, încă trăiește starea de perplexitate.

Nici audiența “la doamna Gina de la etajul 4” nu a dus la alt rezultat. “Le-am explicat că vrem să stăm numai o oră, la prâz. Că suntem 20 de oameni, cu toții bolnavi, deci ce pericol public am putea fi? Și nu doream decât să lansăm câteva baloane cu heliu și să împărțim pliante oamenilor care ar fi fost în zonă. Să știe și ei chinul la care ne supune această boală în fiecare zi. Chiar nu se găsea o alee în tot parcul Unirii sau oriunde în București, pentru a ne putea exprima?”.

Acesta nu este un post electoral. Dar nu mă pot înfrâna să scriu că Bucureștiul este singurul oraș din România condus de un medic de top, dar în care drepturile pacienților sunt plasate “după 20 iunie sau mai bine în luna iulie, când e mai liber”, după cum au primit explicația de la Primărie.

PS. Pentru cititorii care nu sunt medici, câteva informații despre scleroza multiplă găsiți aici: www.smromania.ro

1 Comment

  1. Buna ziua!
    Ma numesc Partenie Cristina, am 26 de ani si sunt din Galati. In urma cu un an am fost diagnosticata cu scleroza multipla si sunt in tratament cu Copaxone administrat in fiecare zi. Cum pot lua legatura cu dumneavoastra sa va cer anumite detalii in privinta situatiei mele?
    Va multumesc anticipat.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *