Pages Menu
TwitterRssFacebook
Blog Marius Geanta
Categories Menu

27 Feb 2012

Congresul European de Urologie 2012: operații realizate cu aportul tehnologiei 3D. Și al profesorului Geavlete

La intrarea în sala eURO Auditorium, doamnele din echipa de organizare scaneaza badge-urile de congres, dupa care iti inmaneaza ceea ce pare a fi o pereche de ochelari 3D, asemanatori celor pe care ii primim la intrarea in cinematografele din mall-uri.

 

In interior, nu ruleaza insa Avatar, ci privind ecranul urias ai senzația unică a participării la un autentic spectacol al chirurgilor urologi din Europa. Uneori, transmisia este în format 3D, ceea ce ofera atât chirurgului care face intervenția, cât și nouă, celor câteva mii de oameni din uriașa sală, o experiență a detaliului de neimaginat cu doar câțiva ani în urmă.

 

Ecranul este împărțit în mai multe ferestre, așa cum se întâmplă la televiziunile de știri din România. Și chiar se păstrează desfășurarea specifică pentru un talk-show, dialogul fiind purtat între cei aflați la prezidiu, pe scenă, și cei aflați la distanță, în sălile de opreații din Franța, Belgia și Germania.

 

 

Da, se transmiteau în direct operații desfășurate la acel moment, în spitalele din respectivele state, printre care și cea realizata la Paris de profesorul român Petrișor Geavlete, șeful Clinicii de Urologie de la Spitalul “Sf. Ioan” din București. Un moment unic și o bucurie a reprezentării medicinei românești la cel mai înalt nivel european, într-o disciplină atât de evoluată, încât ai nevoie de ochelari 3D pentru a-i pătrunde misterele.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *