Pages Menu
TwitterRssFacebook
Blog Marius Geanta
Categories Menu

4 Jun 2012

Flash ASCO 2012: dabrafenib și trametinib, două noi medicamente țintite pentru melanomul malign avansat. 75% dintre pacienții cu melanom avasat au acum șansa unui tratament eficient

 

Rezultatele interimare ale unui studiu de faza III arată că dabrafenib, un medicament aflat în etapa de studii clinice, reduce riscul de progresie a melanomului malign avansat cu 70% față de tratamentul standard, chimioterapia cu dacarbazină, la pacienții netratați anterior și care prezintă mutații ale genei BRAF.

 

Dabrafenib prezintă, de asemenea, mai puține efecte adverse decât terapia țintită aprobată pentru melanomul malign cu mutații BRAF, vemurafenib.

 

“De 3 decenii, nu se descoperise nicio terapie eficientă pentru melanomul metastatic. Anul trecut, ipilimumab și vemurafenib au fost aprobate, iar acum la orizont a apărut dabrafenib”, a explicat autorul principal al studiului, profesorul de la University Hospital Kiel, Germania.

 

Despre studiu, cu profesorul Axel Hauschild:

 

 

 

Plus o nouă clasă terapeutică pentru melanomul avansat.

 

Un studiu de faza III a indicat faptul că medicamentul trametinib, care țintește o proteină numită MEK, parte a sistemului de semnalizare kinazic MAP, din care face parte, de asemenea, și BRAF, este de asemenea eficient la pacienții cu melanom malign avansat.

 

 

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. Blog Marius Geantă » Blog Archive » Lansarea primei abordări personalizate pentru melanomul malign. Pe scurt, despre Zelboraf, mutația BRAFV600 și testul diagnostic - [...] 5. Este doar primul pas în terapia personalizată a melanomului malign. Alte tratamente sunt deja validate de studiile clinice,…

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *