Pages Menu
TwitterRssFacebook
Blog Marius Geanta
Categories Menu

3 Jun 2012

Flash ASCO 2012: O poveste de dincolo de Cortina de Fier. Un medicament descoperit în fosta RDG și folosit numai în statele foste comuniste, printre care și România, este reconsiderat acum la scară mondială

 

Regimul care conține bendamustin, alături de rituximab, s-a dovedit mai eficient decât standardul de tratament, regimul CHOP plus rituximab

 

 

Rezultatele studiului multicentric de faza III au indicat că tratamentul cu bendamustin și rituximab, în comparație cu combinația CHOP-rituximab, a dublat supraviețuirea fără progresia bolii la pacienții cu limfom cu celule în manta. Astfel, acești pacienți au trăit aproape 6 ani fără ca boala să progreseze. De asemenea, efectele adverse au fost minore.

 

Bendamustin are o poveste aproape incredibilă. Molecula a fost descoperită în fosta Republică Democrată Germană, fiind folosită numai în partea comunistă a Germaniei până la căderea Zidului Berlinului. De asemenea, medicamentul s-a folosit și în alte state comuniste, printre care și România, dar pentru alte indicații.

 

Acum, trăiește începe o nouă viață, după cum a punctat și profesorul Mathias J. Rummel, Spitalul Universitar din Giessen, Germania, autor principal al studiului.

 

Domnul profesor Rummel, despre noua perspectivă adusă de bendamustin:

 

 

 

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *