Pages Menu
TwitterRssFacebook
Blog Marius Geanta
Categories Menu

19 Sep 2012

Nobel în România: pledoaria profesorului Luc Montagnier pentru medicina viitorului, cuprinsă în 4P. Da, este un promo neașteptat, valoros și unic pentru revista noastră cu același nume

Luc Montagnier / Mediafax

 

L-am urmărit cu maximă atenție ieri pe profesorul Luc Montagnier, laureat al Premiului Nobel pentru Medicină în anul 2008. Impresiile, pe larg, vor veni într-un articol viitor.

 

Până atunci, mi-a rămas în minte și țin să preiau o declarație pe care profesorul a făcut-o de cel puțin 5 ori pe parcursul zilei de ieri. Punct de vedere care vine deopotrivă ca o confirmare și ca o reclamă de la cel mai înalt nivel pentru revista 4P, pe care am lansat-o la începutul acestui an.

 

Profesorul Montagnier: “….aşa s-a născut conceptul de “medicina celor 4 P”: P1 – predictivă, P2 – preventivă, P3 – personalizată şi P4 – participativă. Pacientul nu este o cifră, un caz, un subiect, ci este o fiinţă umană căreia să trebuie i se acorde timp, să fie ascultată şi alături de care să se poarte un dialog constructiv. Pentru a putea fi aplicată “medicina celor 4 P”, sistemele de sănătate trebuie să-şi reînnoiască metodele în direcţia unei abordări holistice a îngrijirilor centrate pe persoană şi pe relaţii interpersonale, şi nu pe boală”.

 

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *