Pages Menu
TwitterRssFacebook
Blog Marius Geanta
Categories Menu

8 Sep 2013

Mașina care are grijă de sănătatea inimii tale: Ford S-Max cu sistem de monitorizare EKG

Mașina care are grijă de sănătatea inimii tale: Ford S-Max cu sistem de monitorizare EKG

 

Ford S-Max Concept aduce, în premieră pentru piața auto mondială, două dispozitive încorporate care pot oferi informații în timp real despre starea de sănătate a șoferului și a pasagerilor. Anunțul a fost făcut recent, în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt.

Scaunul șoferului este prevăzut cu un sistem de monitorizare de tip EKG, oferind o monitorizare continuă a parametrilor cardiaci, date colectate printr-un sistem de senzori încorporați în scaun.

Practic, persoanele cardiace pot beneficia de monitorizarea continuă, de tip holter, chiar și atunci când se află în mașină, la volan!

ford ekg

Mai mult, în situația în care sunt detectate tulburări de ritm care pot pune în pericol viața șoferului, în mod automat sunt alertate camerele de gardă ale spitalelor din apropierea locului în care se află autoturismul.

În ce privește al doilea sistem, de monitorizare a glicemiei, acesta va fi disponibil pentru pasagerii copii care au diabet zaharat, părinții acestora putând fi alertați dacă, de exemplu, în timpul somnului, micuții suferă un episod hipoglicemic.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *