Pages Menu
TwitterRssFacebook
Blog Marius Geanta
Categories Menu

20 Jun 2012

Inițiativa pentru Sănătatea Bărbatului. “Ai grijă de sănătatea ta, așa cum ai grijă de mașina ta!”. Și website-ul dedicat: www.sanatateabarbatului.ro

 

În Uniunea Europeană, bărbații au o speranță de viață în medie cu 6 ani mai mică decât femeile. Este timpul pentru acțiune! Anunțăm lansarea Inițiativei pentru Sănătatea Bărbatului, platforma științifică de comunicare și educare, desfășurată sub patronajul European Men’s Health Forum, și la care au aderat importante societăți profesionale medicale din România.

 

“La nivelul Uniunii Europene există diferențe inacceptabile în privința speranței de viață, între bărbați și femei. Dar și între bărbații care trăiesc în anumite orașe și cei care trăiesc în alte zone. Mai mult, în cazul orașului Glasgow, există o diferență uriașă, de aproape 30 de ani, între speranța de viață a bărbaților din vestul orașului, față de cei din est”, a declarat profesorul Ian Banks, președinte al European Men’s Health Forum.

 

Ian Banks, președintele European Men's Health Forum, arătând tricoul Inițiativei pentru Sănătatea Bărbatului

 

 

Inițiativa pentru Sănătatea Bărbatului din România a fost anunțată la sfârșitul săptămânii trecute, în cadrul Conferinței pentru Sănătatea Bărbatului desfășurată la Copenhaga, în timpul Săptămânii Europene pentru Sănătatea Bărbatului.

 

Primul studiu pan-european despre sănătatea bărbatului, publicat la sfârșitul anului trecut, arată o situație alarmantă în privința stării de sănătate a bărbaților din Uniunea Europeană:

 

– speranța medie de viață în UE, pentru bărbați, este de 76,1 ani, față de 82,2, la femei

– 700.000 de bărbați mor anual din cauza cancerului, 300.000 ca urmare a unui infarct și 180.000 din cauza unui accident vascular cerebral

– 630.000 de bărbați din grupa de vârstă activă (15-64 de ani) mor anual în UE, comparativ cu 300.000 de femei

– bărbații se îmbolnăvesc mai repede de cancer decât femeile și mor mai devreme din cauza acestei boli

– două treimi dintre bărbați au fumat măcar odată în viață

– în 23 dintre țările UE, rata deceselor prin boli cronice de ficat, ca urmare a consumului de alcool, la bărbați, este dublă față de femei

 

Datele statistice pentru sănătatea bărbaților români sunt la fel de îngrijorătoare. Bărbații români se îmbolnăvesc și mor mai repede și mai des decât femeile.

 

Este momentul pentru o acțiune! De aceea, sub patrojanul European Men’s Health Forum, în parteneriat cu principalele societăți științifice medicale din România și cu suportul industriei farmaceutice, am lansat Inițiativa pentru Sănătatea Bărbatului. Sloganul nostru este <<Ai grijă de sănătatea ta, așa cum ai grijă de mașina ta!>>. Încercăm astfel să-i sensibilizăm pe bărbați în privința stării lor de sănătate, apelând la pasiunea pe care fiecare dintre ei o simte pentru propria mașină.

 

 

Campania care însoțește lansarea Inițiativei pentru Sănătatea Bărbatului prezintă o serie de automobile care “suferă” din cauza unor boli. Mugurel Frîncu (Atelierul Magic) este directorul de creație al campaniei “Mașinile bolnave”.  Platforma online a Inițiativei pentru Sănătatea Bărbatului, www.sanatateabarbatului.ro, a fost implementată de Balistic Media.

 

Inițiativa pentru Sănătatea Bărbatului este susținută de GlaxoSmithKline, Astellas, Berlin-Chemie și Sandoz Pharma.

 

 

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *