Pages Menu
TwitterRssFacebook
Blog Marius Geanta
Categories Menu

29 Aug 2016

Grants4Apps 2016. Medicina digitală, susținută de Bayer: câte 50.000 euro, sediu și mentoring pentru 4 startup-uri

Grants4Apps 2016. Medicina digitală, susținută de Bayer: câte 50.000 euro, sediu și mentoring pentru 4 startup-uri

 

Acceleratorul Grants4Apps (G4A) organizat de Bayer a anunțat cele 4 startup-uri câștigătoare pentru ediţia 2016 a programului, în cadrul unui eveniment desfășurat recent la Berlin.

grants4apps 2016 - castigatorii

Cele 4 startup-uri selectate primesc gratuit, timp de 100 de zile, un spaţiu de lucru în incinta sediului Bayer Pharmaceuticals din Berlin, unde membri ai conducerii companiei le vor servi drept mentori. În plus, Bayer acordă un sprijin financiar de 50.000 Euro fiecărui start-up câştigător.

Bisa: aplicația pentru medicina participativă din Africa

Oasis Websoft este un startup fondat în Ghana și care-și propune să rezolve nevoile legate de sănătate ale mai multor state din Africa. Produsul recent lansat, Bisa, este o aplicație mobilă prin intermediul căreia cetățenii pot adresa întrebări medicilor, pot avea acces la ghiduri clinice și la diverse sfaturi de urmat atunci când suferă de o anumită boală. Oamenii pot trimite și un sumar al dosarului medical către medicii înscriși în această aplicație și pot primi o recomandare scrisă și pot face programări pentru consulturi ulterioare. Bisa înseamnă, în limba locală, “întreabă”. Important: Bisa oferă un conținut scris de profesoniști din domeniul sănătății.

Turbine: pas pentru medicina personalizată în oncologie

Turbine folosește inteligența artificială pentru a identifica cele mai potrivite combinații terapeutice pentru cancer – este ceea ce numim medicină personalizată. Combinațiile terapeutice pot dubla șansa de răspuns terapeutic în comparație cu monoterapia, doar că adesea este dificil de identificat care este combinația de medicamente care ar putea funcționa la un anume pacient. Cu mijloacele actuale, este imposibil de descoperit de la bun început care este mixul terapeutic cel mai eficient și sigur. Turbine propune rezolvarea acestei ecuații complicate prin similarea modului în care funcționează mecanismele moleculare implicate în apariția cancerului. Cu alte cuvinte, Turbine recompune o celulă malignă virtuală, pe baza informațiilor moleculare disponibile, iar prin combinația de inteligență artificială, biologie moleculară și medicină sistemică supun respectiva celulă virtuală unui număr foarte mare de studii clinice, de ordinul milioanelor, în fiecare zi, pentru identificarea combinației optime de medicamente. Aplicația este creația unei echipe de la Semmelweis University Budapesta.

Bless: ajutor pentru sănătatea femeii

Vital Smith este un startup care-și propune dezvoltarea de tehnologii inovative pentru dispozitive de diagnostic in vitro personale. Primul produs, Bless, este un test inteligent pentru ovulație. Vital Smith își propune colectarea și analizarea de date despre statusul estrogenic, în încercarea de a contribui la personalizarea conduitei față de femeile care prezintă disfuncții la nivelul hormonilor sexuali, cu implicații asupra stării de sănătate și de fertilitate.

Xbird: BigData și alertă de risc pentru hipoglicemie

Xbird este o companie centrată pe soluțiile de inteligență artificială, care afirmă că poate salva 1 milion de vieți până în anul 2020 prin capacitatea de predicție asupra unor evenimente potențial fatale din evoluția diabetului zaharat. Compania colectează și analizează date provenind din smartphone și din dispozitivele pe care un pacient cu diabet le poate purta, pentru a identifica pattern-urile pentru apariția stărilor de hipoglicemie și pentru a-i alerta, în situațiile cu potențial risc, pe pacienți.

Grants4Apps Accelerator 2016

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *