Pages Menu
TwitterRssFacebook
Blog Marius Geanta
Categories Menu

1 Apr 2014

Elevii descoperă secretele ştiinţelor naturii în „Laboratorul de ştiinţe Bayer”

Elevii descoperă secretele ştiinţelor naturii în „Laboratorul de ştiinţe Bayer”

 

Compania germană lansează în România proiectul „Laboratorul de ştiinţe”, care are ca scop educarea elevilor din clasele I – IV în domeniul ştiinţelor naturii. Desfăşurat în perioada 7 – 11 aprilie 2014, în cadrul programului naţional Şcoala Altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun, “Laboratorul de ştiinţe Bayer” va oferi elevilor oportunitatea de a participa la experimente practice şi atractive, inspirate din domeniile chimie şi biologie, ancorate în viaţa cotidiană.

“Laboratorul de ştiinţe Bayer” va fi amenajat în rondul central din Parcul Lumea Copiilor, intrarea de lângă Palatul Naţional al Copiilor, sectorul 4, Bucureşti.

O echipă de olimpici naţionali la chimie şi biologie va prezenta şi coordona experimentele realizate în “Laboratorul de ştiinţe Bayer”.

Prin experimente practice şi distractive, copiii vor descoperi secretele ştiinţei în trei domenii principale: sănătate, agricultură şi materiale de înaltă tehnologie. În zona de sănătate, copiii vor lucra împreună pentru a descoperi vitamina C în diferite sucuri de fructe şi existenţa enzimelor în legume. În zona de experimente legate de domeniul agricultură, copiii vor descoperi compoziția unei frunze, vor extrage pigmenţi de clorofilă din frunze şi vor măsura pH-ul din sol folosind mai multe metode. Experimentele din zona de materiale de înaltă tehnologie vor consta în: introducerea unui ou într-o sticlă, prepararea cernelei invizibile, crearea de artificii în apă. Accesul copiilor la experimente se va face în grupe sau clase de maxim 30 de elevi, prin prezenţa şi supravegherea directă a învăţătorilor.

„Laboratorul de ştiinţe Bayer” îşi va deschide uşile şi va primi clasele de elevi în perioada 7 – 11 aprilie 2014, de luni până vineri, între orele 12:00 – 18:00. Durata unei vizite în cadrul “Laboratorului de ştiinţe Bayer” va fi de aproximativ o oră. Înscrierile pentru participare se fac,  pentru fiecare clasă, de către învăţător, până la data de 4 aprilie, la persoana de contact Paula Popa,  telefon 0742.049.418

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *