Pages Menu
TwitterRssFacebook
Blog Marius Geanta
Categories Menu

10 Nov 2015

“Cel mai bun produs biotehnologic 2015”: Opdivo (nivolumab)

“Cel mai bun produs biotehnologic 2015”: Opdivo (nivolumab)

 

Compania Bristol-Myers Squibb a anunțat primirea distincţiei Prix Galien USA 2015, “Cel mai bun Produs Biotehnologic”, pentru medicamentul Opdivo (nivolumab), un inhibitor PD-1 cu rezultate promițătoare în domeniul imuno-oncologiei.

Decernarea a avut loc în timpul celei de-a noua ediţii anuale a Prix Galien USA din 27 octombrie 2015, la New York, premiul fiind acordat de către o comisie ştiinţifică de elită ce include laureaţi ai premiului Nobel şi recunoaşte rezultate remarcabile obţinute pentru dezvoltarea unor terapii inovative pentru îmbunătăţirea vieţii oamenilor.

“Suntem onoraţi de faptul că prin acest premiu este recunoscută contribuţia ştiinţifică a companiei noastre la acest moment istoric în cercetarea oncologică, acum când imuno-oncologia schimbă aşteptările în tratarea cancerului”, spune Francis Cuss, MB BChir, FRCP, Vicepreşedinte Executiv şi Director Ştiinţific, Bristol-Myers Squibb.

În acest moment, sunt în derulare peste 50 de studii clinice cu Opdivo – în monoterapie sau în combinaţie cu alte terapii – în care au fost înrolaţi peste 8.000 de pacienţi la nivel mondial.

Opdivo a fost primul inhibitor PD-1 la nivel mondial care a primit aprobarea autorităţilor de reglementare în iulie 2014, iar în prezent deţine autorizatie de punere pe piaţă în peste 37 de ţări incluzând Statele Unite, Japonia şi Uniunea Europeană.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *