Pages Menu
TwitterRssFacebook
Blog Marius Geanta
Categories Menu

2 Jan 2013

Gunter Blobel, urmașul de Nobel al lui George Emil Palade

Gunter Blobel, urmașul de Nobel al lui George Emil Palade

 

Am susținut încă de la început ideea de Nobel în România, având ca fundament povestea lui George Emil Palade, singurul român care a primit Premiul Nobel pentru Medicină, în anul 1974. Pornind din acest punct, am construit pas cu pas, lună de lună, cea mai coerentă campanie de susținere a excelenței din România.

 

 

Continuăm, în această ediție, publicând materialul emoționant pe care ni l-a pus la dispoziție profesorul Gunter Blobel, cel mai strălucit dintre urmașii, pe linie științifică, ai lui George Emil Palade. Profesorul Blobel a luat la rândul său Premiul Nobel în anul 1999, continuând munca de cercetare în domeniul biologiei celulare, un spațiu definit fundamental de Palade în coordonatele sale moderne.

 

Citind povestea de viață a profesorului Blobel, alături de textul său despre Palade, pe care ni l-a oferit în exclusivitate, veți descoperi un personaj de o complexitate aparte, care îmbină rigurozitatea specifică omului de știință cu sensibilitatea specifică marilor spirite. O poveste despre viață, pornind din interiorul celulei pasiunii pentru profesie. 

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *