Pages Menu
TwitterRssFacebook
Blog Marius Geanta
Categories Menu

13 Nov 2012

Nobel în România, un nou episod. Interviu exclusiv pentru revista Hipocrate cu profesorul Robert Lefkowitz, laureat al Premiului Nobel pentru Chimie 2012

 

 

Continuăm în această ediție maratonul excelenței de toamnă 2012. Cu omul căruia i se datorează funcționarea a jumătate dintre medicamentele pe care le folosim în acest moment

 

În luna septembrie, am publicat interviul-eveniment cu profesorul Christian de Duve, laureat al Premiului Nobel pentru Medicină în 1974, împreună cu George Emil Palade. De data aceasta, schimbăm aparent domeniul, de la biologia celulară către domeniul chimiei, dar păstrăm focusul principal: excelența, inovația și plusvaloarea adusă pentru starea de sănătate a oamenilor.

 

Profesorul Robert Lefkowitz a vorbit în exclusivitate pentru cititorii noștri la numai câteva zile după anunțul că este, alături de colegul său, profesorul Brian Kobilka, laureat al Premiului Nobel pentru Chimie 2012.

 

Cei doi au primit cea mai înaltă distincție științifică de pe plan mondial pentru descoperirea receptorilor cuplați cu proteina G. Mai simplu: munca lor stă la baza funcționării a jumătate dintre medicamentele pe care le folosim în practica medicală din acest moment.

 

Profesorii Lefkowitz și Kobilka au marcat decenii de progres terapeutic, de speranță și încredere că există soluții cu adevărat în lupta cu maladiile.

 

Cu modestia specifică oamenilor cu adevărat importanți, profesorul Lefkowitz aruncă, în acest interviu, o privire spre viitor, în același domeniu al receptorilor cuplați cu proteina G. Unde, la orizont, pare a se deschide epoca personalizării, în care ne ghidează spiritul acestor oameni cărora le datorăm, la propriu, sănătatea și poate chiar viața.

Coperta Hipocrate octombrie – Robert Lefkowitz

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *