Pages Menu
TwitterRssFacebook
Blog Marius Geanta
Categories Menu

14 Nov 2012

Ziua Mondială a Diabetului 2012: Alege cu grijă glucometrul!

Nu toate glucometrele sunt la fel. Și nici toate benzile de testare a glicemiei! O mică abatere de la standard a aparatului reprezintă în realitate un risc uriaș pentru bolnav.

Dacă medicamentele ajung pe piață în urma unui proces riguros controlat de Agenția Europeană a Medicamentului, nu același lucru se poate spune despre dispozitivele medicale. Fie că vorbim despre seringi, despre aparatura de radiologie sau despre glucometre și benzile de testare a glicemiei.

În cazul dispozitivelor medicale, standardele de calitate sunt stabilite de fiecare producător în parte, fără a exista, la acest moment, un instrument prin care să se evalueze calitatea acestora, prin comparație, la nivel comunitar european.

Studiile pe care le publicăm într-o ediție specială a revistei Hipocrate, astăzi, de Ziua Mondială a Diabetului, arată diferențele pe alocuri incredibile dintre diversele tipuri de glucometre, confirmând pe deplin intenția Comisiei Europene de a reglementa în cel mai scurt timp domeniul dispozitivelor medicale. Practic, jumătate dintre glucometrele studiate nu îndeplinesc standardele minime de precizie.

Ediția specială este disponibilă integral și gratuit în aplicația Hipocrate iPad, tema este în detaliu explicată pe site-ul Hipocrate, iar pacienții pot găsi esențialul pe site-ul revistei 4P.

Copertă ediție specială calitate glucometre

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *