Pages Menu
TwitterRssFacebook
Blog Marius Geanta
Categories Menu

23 Jul 2013

UE: aprobare Erivedge pentru pacienții cu carcinom bazocelular metastatic sau local avansat

UE: aprobare Erivedge pentru pacienții cu carcinom bazocelular metastatic sau local avansat

Comisia Europeană a anunțat aprobarea condiționată în Uniunea Europeană – deci și în România – a Erivedge (vismodegib), un nou medicament produs de compania elvețiană Roche și destinat tratamentului pacienților adulți cu carcinom bazocelular metastatic sau local avansat, când intervenția chirurgicală sau radioterapia nu mai reprezintă opțiuni terapeutice.

Ca urmare a acestei aprobări, Erivedge (vismodegib) devine primul medicament destinat tratamentului acestor pacienți ce suferă de o formă de cancer desfigurantă și care le pune viața în pericol. Medicamentul se administrează sub formă de capsule, cu administrare orală, o dată pe zi.

Autorizația conditionată de punere pe piață se acordă medicamentelor care au înregistrat un raport risc / beneficiu pozitiv, ce răspund unei nevoi medicale ce nu și-a găsit încă acoperirea și a căror prezență pe piață reprezintă un beneficiu semnificativ pentru sănătatea publică.

Carcinomul bazocelular este cea mai des întâlnită formă de cancer tegumentar în Europa, Statele Unite și Australia. Această formă de cancer al pielii cu evoluție lentă este în mod normal cauzată de expuneri îndelungate sau ocazionale la soare și reprezintă aproximativ 80% din formele de cancer al pielii, excluzand melanoamele.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *