Pages Menu
TwitterRssFacebook
Blog Marius Geanta
Categories Menu

28 Feb 2013

Uchek: analiza urinei, pe smartphone

Uchek: analiza urinei, pe smartphone

 

“Toată lumea urinează. Și aproape toată lumea are un smartphone”. Afirmația îi aparține domnului Myshkin Ingawale, co-fondator al companiei Biosense Technologies, citat de mashable.com, și a fost făcută în cadrul conferinței TED de la Long Beach, California.

“Și trebuia să facem ceva în această privință”, a continuat domnul Ingawale, prefațând anunțul lansării unei aplicații, Uchek, care poate analiza rapid urina unei persoane.

Mecanismul este simplu: dispozitivul “citește” datele de pe 6 tipuri diferite de benzi de testare, așa cum alte aplicații citesc coduri de bare sau QR, după care informațiile sunt stocate și analizate de un program informatic.

Astfel, pot fi decelate timpuriu semnele unor boli severe de ficat, de rinichi sau riscul de diabet zaharat. Aplicația îți va oferi informații despre structura chimică a urinei, despre semnificația modificărilor patologice și despre evoluția în timp, atunci când se fac analize seriate.

Ingawale a realizat un test chiar pe scena conferinței TED, dar, în ciuda așteptărilor publicului, nu a folosit propria urină :))

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *