Pages Menu
TwitterRssFacebook
Blog Marius Geanta
Categories Menu

20 Mar 2012

Telegrafic despre un succes. Am avut dreptate în cazul Gingko biloba.

 

Pe scurt, ca să marcăm momentul și prima victorie: reprezentanții Ministerului Sănătății au anunțat astăzi că vor limita compensarea medicamentelor care conțin Gingko biloba și erdosteină. Alături de cele care conțin epoetină. Un semn că am avut dreptate, deși am stârnit emoția minților înfierbântate. Atipic dacă ne gândim că de o viață profesională trăiau la umbra listei de compensate.

 

 

5 Comments

 1. Buna,
  cautan info despre efectele adverse ale erdosteinei, am ajund pe blogul tau. Vreau sa mentionez ca este singurul medicament care “really works” pentru copilul meu. Nu l-am primit compensat niciodata, dar nu se compara cu alte substante din produse ca rhinatyol, robitusin, paxeladin etc.. Sper sa nu aiba adverse grave. BTW, sunt o mamica si nu am nimic in comun cu domeniul.

 2. sorry ptr greseli.. sunt de tastare

  • Este un medicament ale carui calitati au fost dovedite in tratarea unor boli. Ceea ce spun in articol este ca nu se justifica o compensare a lui. Asa cum Dvs. l-ati luat pentru copil, o poate face oricine. Trecerea medicamentului pe lista de compensate nu face decat sa creasca posibilitatea abuzului, in sensul prescrierii exagerate, doar pe motiv ca statul suporta costul.

 3. Extractele de Ginkko biloba nu sunt medicamente ci niște așa zise suplimente, total inutile ca majoritatea unor astfel de suplimente. A se vedea de ex. http://en.wikipedia.org/wiki/Gingko_biloba#Medicinal_uses; de notat că specialiști serioși știau de mult că e vorba doar de baliverne. Iar cheltuielile cu medicamente pentru boala Alzheimer sunt nu doar fără rost ci constituie o povară pentru stat )respectiv pt. noi care plătim impozite). Dar este desigur o afacere !
  Să le fie clar tuturor că nu există încă vreun medicament util pentru boala asta.

 4. Ce parere aveti despre un alt medicament din aceasta clasa : fenspirida( eurepal denumire comerciala ) ?
  Este mult mai slab ca si eficienta decat erdosteina dar bine promovat .
  Multumesc

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *