Pages Menu
TwitterRssFacebook
Blog Marius Geanta
Categories Menu

12 Oct 2012

Supliment Revista Hipocrate cu rezumatele de la Conferința Națională de Oncologie Medicală din România

Supliment Revista Hipocrate cu rezumatele de la Conferința Națională de Oncologie Medicală din România

 

În ciuda faptului că în ultimele decade au fost obținute succese semnificative în ceea ce privește sănătatea umană, progresele înregistrate au fost neuniforme. Diferențele se păstrează atât între zonele geografice, cât și între ariile terapeutice. Nu toți pacienții răspund la cele mai folosite medicamente, iar în rândul celor care răspund pot exista reacții adverse adesea severe, care fac imposibilă continuarea tratamentului. Un procent estimat de 5-7% din totalul internărilor în spital este din cauza reacțiilor medicamentoase adverse, în timp ce o cincime dintre decese apar ca urmare a efectelor adverse ale terapiilor.

 

90% dintre medicamentele folosite acum sunt eficiente la numai 40% dintre pacienți. În timp ce în prezent majoritatea pacienților primesc medicamentele mai mult sau mai puțin în același mod, tratamentul în viitorul nu prea îndepărtat va fi ajustat la grupurile de pacienți selectați, definiți prin propriile semnături moleculare. Aceasta este ceea ce definim drept medicină personalizată, sau utilizarea aspectelor moleculare și a testelor diagnostice pentru a ajusta mai bine administrarea medicamentelor și pentru a gestiona în mod superior boala unui pacient.

 

Continuarea în suplimentul Hipocrate SNOMR, care cuprinde toate rezumatele Conferința Națională de Oncologie Medicală din România, care are loc în aceste zile la Poiana Brașov.

 

Coperta Revista Hipocrate SNOMR 2012

 

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *