Pages Menu
TwitterRssFacebook
Blog Marius Geanta
Categories Menu

22 Feb 2013

Spitalul unde copiii se simt ca acasă

Spitalul unde copiii se simt ca acasă

 

“Copilul este purtătorul de lumină și de speranță al omenirii”, îmi spunea, ani în urmă, regretatul profesor Valeriu Popescu, unul dintre cei mai importanți medici pediatri din istoria României.

Probabil că asta a avut în minte și echipa care a imaginat un spațiu unic de joacă pentru copiii internați la The Royal London Children’s Hospital.

Spațiu de joacă a fost creat de arhitecții Cottrell & Vermeulen și de designerul Morag Myerscough, fiind populat de machete ale personajelor din “Alice în Țara Minunilor”, cu care copiii internați în acest spital se pot juca, devenind parte din poveste.

Mai mult, artistul Chris O’Shea și compania de producție digitală Nexus Interactive Arts au creat Woodland Wiggle, un joc interactiv pentru copii, proiectat pe un ecran uriaș amplasat în incinta spațiului de joacă de la  The Royal London Children’s Hospital.

Pentru a răspunde într-o măsură cât mai exactă așteptărilor și nevoilor copiilor internați în spital, în echipa care a dezvoltat jocul au fost atrași și medici, psihologi și specialiști în terapii ocupaționale.

Astfel, design-ul jocului include mișcări pe care le pot face copiii și care au rolul de a aduce cele mai mari beneficii posibile pentru starea lor de sănătate. Spațiul de joacă are facilități pentru copiii aflați în scaune cu rotile sau pentru cei cu probleme de vedere.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *