Pages Menu
TwitterRssFacebook
Blog Marius Geanta
Categories Menu

29 Sep 2013

Shanghai: academicianul Laurentiu M. Popescu, primul român distins cu “Magnolia Albă”, pentru descoperirea telocitelor

Shanghai: academicianul Laurentiu M. Popescu, primul român distins cu “Magnolia Albă”, pentru descoperirea telocitelor

Academicianul Laurențiu M. Popescu, președintele Secției de Științe Medicale a Academiei Române și director general al Institutului Național de Patologie “Victor Babeș” din București, este primul român distins cu prestigiosul premiu “Magnolia Albă”, acordat de Guvernul Municipalității Shanghai.

Aceasta înaltă distincție vine ca o recunoaștere absolută a oamenilor de știință chinezi pentru descoperirea noilor celule umane, telocitele, realizată de Laurențiu M.Popescu, dar și pentru întreaga cooperare științifică în domeniul telocitelor, pe care directorul general al Institutului “Victor Babeș” a dezvoltat-o în ultmii ani.

“Este fără doar și poate un premiu care mă onorează și, probabil că este consecința unei valori intrinseci a relațiilor pe care le-am stabilit din punct de vedere științific cu cercetătorii chinezi, în contextul în care în China se studiază intens celulele descoperite de mine în urmă cu trei ani”, a declarat academicianul Laurențiu M.Popescu.

Al doilea premiu important, în ultimul an

Acest prestigios premiu i-a fost decernat academicianului Laurențiu M. Popescu după doar un an de când Academia Internațională de Cercetări Cardiovasculare, cu sediul în Statele Unite ale Americii, i-a acordat “Medalia de Aur 2012“, distincție considerată de vârfurile medicinei internaționale ca un adevărat premiu Nobel pentru cardiologie.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *