Pages Menu
TwitterRssFacebook
Blog Marius Geanta
Categories Menu

29 May 2012

Primele reacții după articolul “Scandalul Servier și relevanța pentru România”. Avocații din oficiu ai Servier au descoperit rețelele sociale. Azi, domnul Eduard Carauleanu de la Conseco International

 

Nicolas Sarkozy a fost o perioadă avocat al companiei Servier, înainte de a deveni președinte al Franței. Filiala din România nu are un așa noroc, dar face și ea ce poate, după competență. Postacii au luat loc în tranșee, cu degetele pe taste și mintea în ceață.

 

Pentru început, să privim în ochi comentatorul, domnul Eduard Carauleanu:

 

Cool, nu?

 

Acum, este timpul să aflăm părerea sa competentă despre un articol de opinie, care, pornind de la scandalul Mediator, aducea în discuție opacitatea companiei Servier.

 

Și acum câteva precizări, dragă domnule Carauleanu:

1. Despre Mediator s-au pronunțat deja, pentru nivelul profesional medical, autoritățile competente din Franța. Urmeaza și verdictul în justiție, care este așteptat nu doar de noi, ci în primul rând de familiile celor afectați de folosirea medicamentelor.

 

2. 500 de decese vi se par puține, din punct de vedere statistic. Dar cum v-ați simți dacă un membru al familiei dumneavoastră ar fi parte din această statistică?

 

3. Mă așteptam să comentați pe fond articolului, dar poate că nu ați priceput mesajul. Vă ajut: nu discutam decât tangențial despre raportul risc-beneficiu al Mediator; subiectul este opacitatea companiei Servier.

 

4. Pentru mine este o mândrie că am lucrat la Gazeta Sporturilor, după ce anterior am făcut-o la Prosport (se întâmpla în anii 2002-2004, ca idee), la Muscel Express sau la ziarul Colegiului Național “Dinicu Golescu” din Câmpulung. Poate ar fi bine să știți si că în 2004 am lansat publicația Medic.ro, ca redactor-șef, iar în 2006 revista Hipocrate în aceeași calitate. Va stau la dispoziție pentru un CV complet, dar asta nu înseamnă că îmi doresc să fiu recrutat cumva de societatea Dvs.

 

5. Experiența de lucru în zona presei sportive m-a făcut să cunosc destul de bine psihologia golanului de galerie scăpat liber pe net. La fiecare articol care nu ridica în slăvi echipa favorită, avalanșa de epitete se declanșa instantaneu. Așa încât apelativele dumneavoastră – “tembel, frustrat, incapabil” – nu au reușit decât să-mi stârnească un sentiment de milă. Haideți, puteți mai mult! Ne trebuie mai multe probe pentru calomnie.

 

La final, încă o fotografie cu domnul Carauleanu, la Paris, unde este și sediul central al Servier.

 

Și o explicație a imaginii, în stilul de acum cunoscut:

Q.e.d.

 

 

1 Comment

  1. Acest”domn” este o infectie.Cred ca nicio companie farma care se respecta nu ar colabora cu asemenea mizerie.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *