Pages Menu
TwitterRssFacebook
Blog Marius Geanta
Categories Menu

2 Mar 2014

Să nu uităm prea ușor: aberațiile lăsate în urmă de Nicolăescu

Să nu uităm prea ușor: aberațiile lăsate în urmă de Nicolăescu

 

Fostul ministru Eugen Nicolăescu și-a făcut bilanțul mandatului său, într-un document care, dacă n-ar conține câteva pasaje halucinante, chiar ar putea fi luat în serios. 

Amatorii de lecturi obligatorii, în limbajul de lemn instituțional, pot citi integral materialul pe site-ul Ministerului. Noi, ceilalți, am selectat 3 afirmații (punctele 2, 3 și 5 din document), fiecare fiind dublată de câte o explicație din viața reală.

Zice Nicolăescu: 2. Stabilirea unei proceduri de exercitare a transparenţei publice în achiziţiile publice centralizate, procedură care implică transparenţa caietelor de sarcini prin publicarea pe site-ul MS şi organizarea de dezbateri publice pentru definitivarea specificaţiilor tehnice.

Realitatea: Deşi ar trebui să ajungă în câteva minute la o urgenţă, salvarea poate întârzia şi ore întregi. Motivul: licitaţia pentru furnizarea combustibilului a fost câştigată de o firmă care nu are benzinării în toate oraşele. De exemplu, ambulanţele de la Videle trebuie să alimenteze la Alexandria, o distanta de aproape 100 de kilometri dus-întors. Mare parte din combustibil se consuma pe acest drum. 

Zice Nicolăescu: 3. Dezvoltarea chirurgiei cardiace pediatrice la Spitalul de Copii Marie Curie

Realitatea: Nicolăescu nu are niciun alt merit în afara celui de a nu încurca lucrurile. Povestea proiectului poate fi citită aici și nu se intersectează deloc cu Nicolăescu.

Zice Nicolăescu5. Revigorarea activităţii Institutului Cantacuzino prin punerea în funcţiune a liniei de vaccin antigripal şi obţinerea licenţei de producţie în condiţiile respectării regulilor de bună practică de producţie (GMP).

Realitatea: O știm foarte bine din scandalul declanșat în ultimele săptămâni, ajuns în punctul culminant cu o intoxicare ca la carte.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *