Pages Menu
TwitterRssFacebook
Blog Marius Geanta
Categories Menu

13 Aug 2013

România: locul 1 în UE la recunoașterea meritelor femeilor în mediul academic

România: locul 1 în UE la recunoașterea meritelor femeilor în mediul academic

O informație neașteptată, în plină caniculă: România are cel mai mare procent de femei în mediul academic de vârf, conform datelor publicate de Comisia Europeană.

femei mediul academic

În context, mi-am amintit un text pe care l-am scris în urmă cu doi ani, inspirat de una dintre figurile legendare ale chirurgiei mondiale, doamna profesor Doris Henne Bruns:

Nu cumva o parte din criza actuală ni se datorează exclusiv nouă, barbaților? Este un lucru dovedit științific: femeile și bărbații nu iau deciziile în același mod, ci am putea spune că stilurile sunt complet diferite. Intuitivității specifice femeilor îi opunem un mod hiperrațional de a gândi, de a lua decizii și de a acționa. Urmărind organizațiile conduse cvasiexclusiv de bărbați, și care suplimentar au ghinionul de a nu beneficia de aportul niciunui vizionar, putem constata în cel mai bun caz o cumplită platitudine, o plutire de nicăieri către niciunde, o derivă scorțoasă și imprimată de un nivel androgenic în scădere cu fiecare raport financiar. Modelul de leadership propus de doamna profesor Doris Henne Bruns trebuie să constituie o sursă de inspirație pentru noi toți, bărbați sau femei, deopotrivă. (Integral, aici).

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *