Pages Menu
TwitterRssFacebook
Blog Marius Geanta
Categories Menu

25 Aug 2014

Recunoaștere internațională pentru dr. Alin Știrban

Recunoaștere internațională pentru dr. Alin Știrban

 

Cu ocazia Congresului Societății Germane de Diabet, de la Berlin, medicului Alin Știrban, Director Endocrinologie și Complicații Diabetice, Profil Institut pentru Cercetarea Metabolică, Neuss i s-a acordat premiul de cercetare Fritz-Wörwag.

Premiul științific, în valoare de 10.000 de euro, onorează rezultatele de cercetare ale medicilor diabetologi, care “au o contribuție științifică importantă în utilizarea preventivă și terapeutică a biofactorilor în cazul complicațiilor provocate de diabet”, după cum au afirmat membrii juriului independent, alcătuit din cercetători renumiți.

Dr. Alin Știrban a obținut, în studiile realizate în Clinica de Diabet a Centrului Cardiac și Diabetic NRW, Bad Oeynhausen, date relevante cu privire la proprietățile protective vasculare ale adminstrării vitaminei B1, precursor al benfotiaminei, la pacienții diabetici.

Cercetările dr. Alin Știrban arată că benfotiamina este folosită mai ales în terapia neuropatiei diabetice și că aceasta are un potențial de protecție chiar și în cazul pacienților cu diabet zaharat care prezintă risc mare cardiovascular, și că acest efect în mod evident este cel mai promițător în fazele timpurii ale leziunilor vasculare.

Detalii, în app Neurodiab.

 

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *