Pages Menu
TwitterRssFacebook
Blog Marius Geanta
Categories Menu

3 Apr 2013

Premieră în medicina din România: primul transplant cu telocite și celule stem

Premieră în medicina din România: primul transplant cu telocite și celule stem

 

Cercetătorii români de la Institutul Național de Patologie “Victor Babeș” continuă să uimească lumea medicală mondială, de data aceasta prin realizarea primului transplant cu telocite si celule stem.

În aceste zile, la București, în laboratoarele Institutului “Victor Babeș”, sub conducerea Acad. Laurențiu M. Popescu, doctorii C. Manole și V. Cismasiu au realizat, în premieră pentru România, primul transplant cu telocite și celule stem în inimă, după ce aceasta a suferit un infarct miocardic experimental.

Mai multe detalii despre acest nou pas important pentru știința medicală mondială vă vor fi oferite chiar de “părintele telocitelor”, Acad. Laurentiu M. Popescu în prima zi a Congresului Internațional care are ca temă regenerarea organelor și care reunește cea de-a şasea conferinţă a Asociaţiei Internaţionale de Neurorestauratologie (IANR) şi cea de-a zecea conferinţă a Colegiului Global de Neuroprotecţie şi Neuroregenerare (GCNN). Congresul are loc la Bucuresti, Hotel Intercontinental, în perioada 4-7 aprilie.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *