Pages Menu
TwitterRssFacebook
Blog Marius Geanta
Categories Menu

14 May 2014

Pe cine trimitem să ne facă de râs în Parlamentul European: azi, Renate Weber?!

Pe cine trimitem să ne facă de râs în Parlamentul European: azi, Renate Weber?!

 

A stat 5 ani în Parlamentul European și tot degeaba.

Astăzi, doamna Weber propune nici mai mult, nici mai puțin decât introducerea în Tratatul Uniunii Europene a unei prevederi care există acolo. De numai 55 de ani! Serios, fiți atenți ce urmează.

Astăzi, la o dezbatere publică pe tema hepatitelor, doamna Weber a vorbit insistent despre “lipsa responsabilității Comisiei Europene în privința sănătății publice”. OMFG! Chiar așa?

Am spus și la fața locului, deși doamna Weber plecase, dovedind un teribil instinct politic de conservare. Repet, cu speranța ca organizatorii întâlnirii de astăzi să-i aducă la cunoștință sau măcar să ne scutească de prezența sa, data viitoare:

– Tratatul de la Roma, din anul 1958, la articolul 36, vorbește despre responsabilitățile Comunității Europene în privința sănătății publice (protecția sănătății)

Tratatul de la Maastricht, din anul 1992, stabilește prin articolul 129 competențele Comisiei Europene în domeniul sănătății publice

– de altfel, în ultimii ani au fost o serie de directive ale Comisiei Europene cu impact major asupra sănătății publice: directiva anti-fumat, cea privitoare la dispozitivele medicale, la studiile clinice, la libera circulație a pacienților etc

renate weber

Dacă aveați vreun dubiu, doamna Weber se află pe loc eligibil. Așadar, mai mult ca sigur va fi în PE până în 2019, reprezentându-i inclusiv pe pacienții din România, “care o stimează pentru tot efortul”, după cum s-au exprimat în cadrul conferinței de astăzi.

 

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *