Pages Menu
TwitterRssFacebook
Blog Marius Geanta
Categories Menu

14 Nov 2012

Operațiunea Hipocrate: șeful unei companii farmaceutice, alți 25 de angajați ai acesteia și 49 de medici și farmaciști au fost arestați. Alți 450 de medici sub anchetă. În Croația, nu vă speriați! :D

Operațiunea anti-corupție, denumită simbolic “Hipocrate”, a ocupat agenda publică ieri, în Croația. Surse oficiale citate de presa croată afirmă că demersul fără precedent al procurorilor anticorupție de la Zagreb a pornit de la informațiile furnizate de jurnalista Natasa Skaricic, de la cotidianul Slobodna Dalmacija.

 

Aceasta a descris în amănunt, iar probele procurorilor au confirmat, modul în care reprezentanții companiei farmaceutice Farmal s-au implicat în mituirea a sute de medici pentru a obține din partea acestora prescripția medicamentelor din portofoliu.

 

Principalii vizați au fost CEO-ul companiei Farmal, directorul financiar și doi directori regionali, care de altfel au și fost arestați, alături de alți 22 de angajați ai companiei Farmal și de 49 medici și farmaciști. Alți 450 de medici de familie se află sub anchetă, fiind așteptată

 

Oficialii companiei Farmal sunt acuzați că au dat mită, oferind sume de bani și diverse cadouri medicilor, care în schimb au prescris pacienților medicamentele produse de compania respectivă.

 

Farmal este deținută în proporție de 95% de compania germană Dermapharm.

 

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *