Pages Menu
TwitterRssFacebook
Blog Marius Geanta
Categories Menu

8 Apr 2013

Muzeul Philips s-a deschis la Eindhoven

Muzeul Philips s-a deschis la Eindhoven

 

Regina Beatrix a Olandei împreună cu Frans van Houten, CEO al Royal Philips Electronics,  au anunţat vineri, 5 apilie, deschiderea oficială a muzeului Philips, care este localizat în centrul oraşului Eindhoven. Alteţa Sa Regală a aprins simbolic lumina în muzeu prin montarea unei lămpi cu LED-uri, fără fir, într-o sculptura luminoasă. Acordurile Orchestrei Simfonice Philips s-au auzit pe tot parcursul ceremoniei de deschidere a muzeului, iar Regina a avut parte de un tur complet al muzeului, oferit de un ghid specializat.

Vizitatorii muzeului se pot bucura de experienţa Philips, cunoscând îndeaproape transformările ce au avut loc din 1891, de la începuturile brandului şi până la cele mai recente produse sau cele care sunt în curs de dezvoltare. Povestea interactivă a brandului care a schimbat vieţile oamenilor de pretutindeni evocă ambiţia antreprenorială a fondatorului, precum şi dorinţa de a înnoi şi de a inventa articole deosebite. Istoria Philips este ilustrată printr-o colecţie de obiecte vechi, dar şi contemporane, însufleţite şi de povestea fascinantă a creării lor. Muzeul înfăţişează şi câteva dintre direcţiile de dezvoltare viitoare şi a modului în care produsele Philips vor evolua.

“Muzeul Philips adună laolaltă istoria noastră antreprenorială, dar şi dorinţa şi puterea companiei de a inova” a spus CEO-ul Philips Frans van Houten. “Muzeul descrie povestea unei companii care în ultimii 120 de ani şi-a propus să ofere oamenilor soluţii adaptate pentru un stil de viaţă mai confortabil şi totodată sănătos, atrăgând atenţia şi asupra nevoii de dezvoltare durabilă a societăţii. Muzeul Philips a fost creat ca să inspire şi ca să atragă inspiraţia.”

Vizitatorii muzeului sunt invitaţi la o incursiune fascinantă în istoria Philips. De la primul bec incandescent şi până la sistemele sofisticate de iluminat pe LED din ziua de azi, care sunt eficiente energetic, de la primii paşi în diagnosticarea şi tratarea la domiciliu a problemelor de sănătate şi până la tehnicile avansate de imagistică medicală, precum şi sistemele ce ajută la operaţii chirurgicale minim invazive, toate acestea sunt în strânsă legătură cu inovaţiile tehnologice ale companiei Philips. De asemenea, oaspeţii muzeului sunt şi martori ai dezvoltării produselor de îngrijire personală sau de divertisment, ei constatând evoluţia televizorului, radioului, a aparatelor de ras şi de epilat.

Muzeul Philips este situat în fosta fabrică, unde Gerard Philips, în 1891, a confecţionat primul bec incandescent. Vechea fabrică a suferit importante lucrări de renovare şi extindere, fiind considerată fundaţia valorilor şi a patrimoniului Philips: antreprenoriatul şi inovatia.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *