Pages Menu
TwitterRssFacebook
Blog Marius Geanta
Categories Menu

26 Feb 2013

Medicina personalizată: ce rol are industria IT?

Medicina personalizată: ce rol are industria IT?

 

Sub umbrela medicinei personalizate se dezvoltă din ce în ce mai multe tehnologii care să ajute la oferirea unui tratament individualizat. Cum genomul pare fi elementul cheie în acest demers, studii recente au arătat că pot fi combinate diverse profice omice într-un profil integrativ personal, individual, pentru a monitoriza schimbările survenite în căile biologice, atât la persoana sănătoasă, cât și la cea bolnavă, cu scopul de a evalua riscul medical.

Utilizând tehnologia informației și a comunicațiilor pentru a susține integrarea la scară largă a informației, este posibil, într-un viitor nu prea îndepărtat, să avem acces la o înțelegere la nivel de sistem a sănătății fiecărui om, o abordare care acum lipsește în multe arii terapeutice, și în final să identificăm soluțiile de asistență medicală personalizată.

Demersul reprezintă o provocare majoră nu doar pentru cercetarea medicală, ci și pentru industria IT, care trebuie să identifice soluții pentru stocarea unui volum uriaș de date. De exemplu, pentru a integra informația conținută în corpul unui singur individ, cu mijloacele cunoscute la acest moment, este necesară o energie de 100.000 de ori mai mare decât cea generată de Soare! 

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *