Pages Menu
TwitterRssFacebook
Blog Marius Geanta
Categories Menu

30 Sep 2014

Medic.ro la 100 de ediții: “A trăit, a crescut, a scăzut și s-a reinventat odată cu piața”*

Medic.ro la 100 de ediții: “A trăit, a crescut, a scăzut și s-a reinventat odată cu piața”*

 

Când, în vara anului 2004, lăsam presa de mare tiraj pentru a pătrunde pe nișa publicațiilor științifice medicale, știam ce mă așteaptă. Intram în ceea ce părea a fi o pădure virgină, dar adesea se dovedea a fi o junglă. Fără reguli, cum era, de altfel, și România de acum un deceniu.

Am riscat atunci, probabil că am câștigat în plan personal (deși am fost nevoit să plec după numai un an și jumătate din poziția de redactor-șef al Medic.ro), dar sunt absolut sigur că marile beneficii sunt evidente acum, când avem o piață a comunicării științifice medicale în continuă expansiune.

Medic.ro nu a fost doar o revistă. Pentru mine, a fost mult mai mult. Un spațiu al libertății de expresie, al unui soi de romantism care scuza greșelile altfel demne de manuale, al înțelegerii lumii medicale și farmaceutice, în formare, din România. În același timp, Medic.ro a însemnat inovație, cum putea ea să fie acum 10 ani.

Privind, de vreo 8 ani, din postura de concurent, Medic.ro mi-a apărut drept o entitate comercială care în majoritatea timpului a jucat “pe bune”. A trăit, a crescut, a scăzut și s-a reinventat odată cu piața. Pe principiul cererii și al ofertei. Nimic mai sănătos. Medic.ro nu este un produs de eprubetă, așa cum sunt atâtea.

De aceea, și nu doar din considerente sentimentale, Medic.ro are parte de tot respectul meu.

—–

* Text apărut în numărul 100 al revistei Medic.ro, din luna septembrie 2014.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *