Pages Menu
TwitterRssFacebook
Blog Marius Geanta
Categories Menu

27 Jan 2014

Jurnalul Pacientului: acum și pentru pacienții cu BPOC

Jurnalul Pacientului: acum și pentru pacienții cu BPOC

 

Jurnalul Pacientului cu BPOC a fost creat ca răspuns la realitățile și statisticile negative din jurul BPOC, care avertizează că numai 25% dintre persoanele diagnosticate urmează un tratament regulat, în ciuda faptului că în lipsa acestuia, boala se agravează.

Jurnalul își propune, astfel, să favorizeze acceptarea tratamentului de către pacient și să îl asiste în lupta împotriva bolii cu sfaturi auxiliare. Jurnalul cuprinde 64 de pagini cu informații despre simptome, analize, semnele de exacerbare a bolii, sfaturi practice ­despre dieta potrivită sau renunțarea la fumat, cu scopul de a arăta cum boala poate fi ținută sub control, oferind totodată și un instrument de evaluare și monitorizare al acesteia, dedicat medicilor.

Jurnalul tipărit va fi pus la dispoziție gratuit pacienților care suferă de BPOC, prin intermediul medicilor pneumologi, ca prim pas în educarea celor peste 1 milion de români care se confruntă cu această afecțiune, cu scopul de a-i ajuta să-și înțeleagă boala și să învețe să o controleze.

Jurnalul pacientului cu BPOC a apărut prin efortul Societății Române de Pneumologie, împreună cu Kol Medical Media și cu sprijinul companiei GSK România, urmând Jurnalului Pacientului cu Astm, lansat în luna iulie 2013.

bpoc

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *