Pages Menu
TwitterRssFacebook
Blog Marius Geanta
Categories Menu

7 Nov 2014

Jurnalul lui Livius (III): La o lună de tratament fără interferon, a dispărut virusul hepatitic C din sânge!

Jurnalul lui Livius (III): La o lună de tratament fără interferon, a dispărut virusul hepatitic C din sânge!

 

Uite că aşa uşor a trecut şi prima lună de tratament fără nici un efect secundar negativ. Săptămâna asta am fost la controlul lunar la clinica universitară, unde am aflat că acum deja după 4 săptămâni de tratament sunt deja scăpat de viruşi.

Cum aşa? Fără să-mi facă viremie? Da, aşa e, medicii din toate ţările ân care s-a aprobat acest tratament, au o bază de date unde sunt tot felul de analize şi teste. S-a ajuns la concluzia că 99.9% din pacienţii acestui tip de tratament, sunt după 4 săptămâni nedetectabili; 1% din ei au o viremie mai mică de 25UI/ml.

De aceea s-a luat hotărârea de a se face viremia numai la sfârşitul terapiei. Având în vedere că şi un test de viremie costă între 300-500€, la zeci de mii de pacienţi, se adună totuşi o sumă destul de mare pentru casele de asigurari.

Momentan medicii din Germania prescriu zilnic 4.000 de reţete cu Sofosbuvir/Daclatavir, iar pentru cei cu Tripla terapie doar 60 reţete zilnic.

Am făcut la 4 săptămâni doar analizele de sânge, vă pot spune că transaminazele şi celelalte valori sunt în limite normale. Nu am mai avut aşa analize în ultimii 10 ani.

Am luat reţeta pentru a doua lună şi ce să zic…..Doamne ajuta mai departe, să treacă tot atât de uşor şi repede ca prima lună.”

Detalii suplimentare pe www.hepatita-c.net

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *