Pages Menu
TwitterRssFacebook
Blog Marius Geanta
Categories Menu

2 Mar 2012

ITFoM: viitorul medicinei personalizate este aici. În ediția tipărită Hipocrate din luna februarie

Coperta Revista Hipocrate Romania februarie 2012

Este o chestiune de puțini ani până când vom înțelege altfel medicina. De fapt, până ne vom cunoaște mai bine pe noi, ca indivizi. O cunoaștere profundă, deopotrivă pornind din intimitatea genică a fiecăruia și din apartenența la imensul tezaur biologic al umanității. ITFoM, proiectul fabulos despre care discutăm în această ediție, pare o extraordinară punere în scena științifică medicală a sloganului Uniunii Europene, “Unitate în Diversitate”.

Găsiți în ediția tipărită Hipocrate din luna februarie lista entităților care fac parte din consorțiul ITFoM, dar și interviurile cu profesorii Hans Lehrach (coordonatorul ITFoM) și Hans Westerhoff (coordonatorul platformei de integrare a proiectului).

Mai complex, mai elitist și mai promițător nu există! 

Simpla parcurgere a numelor implicate și a ideilor exprimate de cei doi invitați speciali ai acestei ediții ne plasează în acel timp – mă feresc să spun viitor – în care fiecare dintre noi va beneficia de o asistența medicală și de un ghidaj al stilului de viață adaptat constelației moleculare și celulare a fiecăruia dintre noi.

ITFoM este calea către medicina personalizată în adevăratul sens al cuvântului.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *