Pages Menu
TwitterRssFacebook
Blog Marius Geanta
Categories Menu

7 May 2013

În secunda în care ai dat click…*

În secunda în care ai dat click…*

 

… în Europa s-au cheltuit aproximativ 6.100 euro pentru îngrijirea pacienților care suferă de boli cardio-vasculare. Un Logan pe secundă, cum ar veni, pleacă din bugetele statelor europene în lupta cu cel mai mare ucigaș al timpurilor noastre: bolile cardiace.

Veștile rele:

– o treime dintre decese sunt cauzate de suferințe ale inimii și vaselor de sânge

– 16.7 milioane de oameni mor anual la nivel mondial

Vestea bună:

– 20 de milioane de oameni supraviețuiesc în fiecare an după ce fac un infarct miocardic sau un accident vascular cerebral, în toată lumea

Vestea și mai bună (teoretic):

– comportamentul fiecăruia dintre noi influențează în proporție de 44% riscul de a face o boală cardio-vasculară. Nu genele, ci ceea de mâncăm, fumăm, bem, respirăm etc.

De aici uriașul potențial al  programelor de prevenție. Mortalitatea prin bolile cardio-vasculare a scăzut constant, în ultimii ani, iar prevenția are o pondere de două ori mai mare decât tratamentul în economia acestei reușite (50-70% versus 30-45%).

Detaliem în zilele următoare, pentru că acum timpul este scurt. Iar pentru unii, mult prea scurt. În minutul în care ai citit această postare, 8 oameni au murit din cauza bolilor cardio-vasculare.

* Articol inspirat de Conferința Bayer Healthcare International Press Dialogue, organizată astăzi pe tema prevenției bolilor cardio-vasculare.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *