Pages Menu
TwitterRssFacebook
Blog Marius Geanta
Categories Menu

10 Jun 2015

In memoriam: Prof. Dr. Ioana-Alina Anca

In memoriam: Prof. Dr. Ioana-Alina Anca

Societatea Română de Pediatrie regretă trecerea în neființă a Prof. Dr. Ioana-Alina Anca

Născută în 1957 la București, Ioana-Alina Anca a absolvit Facultatea de Pediatrie din cadrul UMF Carol Davila și a fost cunoscută datorită activității sale cu specilizare în ecografie generală și studii complementare de Cardiologie Pediatrică.

Și-a început experiența profesională în 1985 la Catedra de Fiziopatologie a Universității, iar din anul 2002, urmează cursuri de pregătire internaționale, în Ungaria, Lituania, Elveția și Statele Unite ale Americii, pe teme precum boli cardiovasculare ale copiilor, vaccinologie pediatrică, nutriție, ecocardiografie fetală. A obținut titlul de Doctor în Științe Medicale în anul 2000, odată cu publicarea tezei de doctorat pe tema bolilor congenitale de cord la copii.

Continuarea experienței sale profesionale a însemnat, totodată, implicarea în numeroase asociații de profil, din țară și din străinătate. A ocupat funcția de Membru Fondator al Grupului de Cardiologie pediatrică al Societății Române de Cardiologie din cadrul Societății Române de Cardiologie, Vicepreședinte al Societății Române de Pediatrie Socială. În calitate de Membru, a făcut parte din Societatea Română de Ultrasonografie în Biologie și Medicină (SRUMB), European Federation of Societies for Ultrasound in Medicine and Biology (EFSUMB), World Federation for Ultrasound in Medicine and Biology (WFUMB), European Society for Pediatric Infectious Disease (ESPID), Societatea Română de Hepatologie și Gastroenterologie Pediatrică, al Central European Vaccination Advisory Group (CEVAG), Societatea Română de Pediatrie.

Cu peste 30 de ani de experință în domeniul medical, Prof. Dr. Ioana Anca a coordonat și publicat peste 100 de articole în reviste și volume de specialitate din România și din străinătate. În anul 2007 apare la Editura Medicală București cartea sa “Ecografia transfontanelară la nou-născuți și sugari – abordare practică”.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *