Pages Menu
TwitterRssFacebook
Blog Marius Geanta
Categories Menu

19 Dec 2013

IBM către medici: pregătiți-vă de schimbare!

IBM către medici: pregătiți-vă de schimbare!

 

Da, meseria de medic nu va mai fi la fel peste 5 ani. O spune gigantul IBM în raportul “5 predicții pentru următorii 5 ani”, publicat zilele trecute. 

IBM crede că medicii vor fi ajutați de supercomputere pentru a înțelege modul în care cancerul afectează o persoană, pătruzând până la nivelul ADN-ului. Având aceste informații la dispoziție, medicii pot identifica medicamentul care va avea cele mai bune rezultate împotriva tumorii respective, prescriindu-i bolnavului un plan personalizat de tratament. Speranța este ca informațiile genomice să reducă timpul necesar pentru alegerea medicamentului potrivit pentru pacientul potrivit, de la câteva săptămâni, la câteva minute.

ibm adn medicina in 2018

Experții IBM știu ce vorbesc și fac ce știu mai bine: inovează, inclusiv în zona sănătății.

Conform datelor companiei, doar 20% dintre informațiile pe care medicii le folosesc pentru a diagnostica și trata o boală sunt bazate pe dovezi. Rezultatul? Un sfert dintre diagnostice sunt incomplete sau greșite. Suficient pentru a gândi altfel asistența medicală.

Supercomputerul Watson, care poartă numele fondatorului companiei, reprezintă una dintre cele mai evoluate forme de intersecție dintre IT, cercetare fundamentală, biologie și medicină. Și șansa pentru pacienți de a avea parte de medicina personalizată.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *