Pages Menu
TwitterRssFacebook
Blog Marius Geanta
Categories Menu

17 Apr 2014

UPDATE. Hemofilia nu e cool

UPDATE. Hemofilia nu e cool

UPDATE: N-au nimerit nici măcar numele bolii. Sau poate era explicația foto. Și totuși, ce naiba e ăla un hemofoflic?!

ciuhulescu hemofoflic

Și ar fi bine să știe acest lucru toți paraziții care, în această săptămână, au atârnat de grija pacienților cu hemofilie.

De Ziua Mondială a Hemofiliei, prostul gust autohton a lovit din plin.

Luni, la conferința cu ministrul Habarnicioiu, moderatoare a fost o voce de radio îmbracată în colanți negri, care și-a amintit, din campaniile anterioare, că “sângele nu înseamnă viață”. Probabil unul dintre cele mai proaste mesaje comunicate vreodată cu referire la pacienții cu hemofilie, nici nu mă mir că a rămas în conștiința publică.

Astăzi, invitații unui alt eveniment au tremurat pe o terasă în Herăstrău, în ploaie, pentru a asculta spusele unei stafide medicale, pentru care hemofilia, talasemia și epilepsia reprezintă probabil același lucru. După care au asistat la o scenă XXX, în care Ciuhuleasca și nimeni-pe-lume au călărit patrupedele Jandarmeriei Române, în încearcarea de a transmite un mesaj. Poate știu sponsorii evenimentului (Bayer și Baxter) ce au vrut să spună cu asta. Sau, dacă nu ne transmit nouă, poate trec aceste date în raportările către șefii de la centru. Sigur ar aprecia.

Este bine totuși că nu l-au cooptat în această acțiune și pe Smiley călare pe un ponei. Dar asta parcă era din altă reclamă. La fel de proastă ca farsa pe care pseudocomunicatorii din zona medicală au pus-o astăzi în scenă.

Pentru ei (și pentru toți cei care-i finanțează, îi validează și-i urmează), am un mesaj simplu ca administrarea de factor în hemofilie: comunicarea medicală proastă dăunează grav sănătății.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *