Pages Menu
TwitterRssFacebook
Blog Marius Geanta
Categories Menu

5 Mar 2012

Haideți la educație medicală în India și Nepal! Cu Romastru Trading.

UPDATE: Romastru Trading a reacționat față de acest articol printr-un drept la replică pe care îl găsiți integral la finalul articolului.

————————

Aproximativ 70 de medici oncologi și hematologi se află în aceste zile, la invitația firmei Romastru Trading, într-o excursie cu acoperire științifică în India și Nepal. 

Sunt două grupuri de medici: unul a plecat din țara pe data de 29 februarie și se va întoarce pe 7 martie, în timp ce al doilea grup a plecat pe 2 martie și se va întoarce pe 9 martie.

Acoperirea științifică: participarea medicilor la Congresul Asiatic de Cancer Mamar, organizat la Bangalore, în India. Este a treia ediție a congresului (3-4 martie), manifestare care nu face parte dintre evenimentele de referință din oncologia mondială.

Pentru a întări mesajele congresului (sau a acoperi lipsurile acestuia), Romastru Trading va organiza un simpozion cu tema “Inhibitori de aromatază utilizați în terapia cancerului de sân”, exclusiv pentru medicii români.

După atâta efort științific, o mică relaxare este binevenită: medicii vor merge într-o excursie în Nepal. Costurile acestei excursii, susțin reprezentații companiei, vor fi suportate de medici. Nu știm dacă marmota mai învelește ciocolată în staniol.

Pentru amatorii de statistici: distanța dintre Bangalore și Nepal este de aproximativ 2.000 de km!

În sine, acțiunea celor de la Romastru Trading nu este ilegală, ci profund imorală. E specialitatea casei: conform Antena 3, aceeași firmă a derulat un contract de consultanță cu actualul ministru al sănătății, în timp ce acesta era director medical al spitalului din Oradea și avea un cuvânt de spus în achizițiile făcute de instituție din bani publici. 

———————————————–

Reacția Romastru Trading, pe larg:

Medicii oncologi romani participa la Congresul Asiatic de Cancer Mamar

In contextul in care cele mai recente statistici arata ca Romania ocupa locul I in UE in ceea ce priveste incidenta cancerului de san, Romastru Trading a invitat la Congresul Asiatic de Cancer Mamar un grup de medici oncologi din Romania. Actiunea are ca obiectiv specializarea medicilor oncologi intr-o arie de o importanta covarsitoare pentru sistemul medical romanesc avand in vedere ca: anual se înregistrează în România aproximativ 6 000 de cazuri noi, iar mortalitatea provocată de cancerul de sân a crescut cu 17 procente, conform unui studiu publicat de British Medical Journal, în timp ce în Europa a scăzut cu până la 45% în ultimii 20 de ani. Cancerul la sân este în Romania boala oncologică cu cele mai multe victime în rândul femeilor, în ciuda faptului că, descoperit şi tratat din timp,  cancerul la sân poate fi vindecat.

Actiunea, care reuneste medici oncologi din toata tara, reflecta angajamentul Romastru Trading, alaturi de cel al intregii industrii farmaceutice, de a sustine formarea continua a medicilor romani in diferite arii ale medicinei. Congresul Asiatic de Cancer Mamar este organizat de catre Societatea Americana de Cancer la San in parteneriat cu Societatea Americana de Oncologie Clinica, Scoala Europeana de Oncologie, Societatea Americana de Chirurgie Mamara, Societatea Americana de Radiologie Terapeutica si Oncologie, Societatea Internaţionala de Senologie si HealthCare Global Enterprises.

La eveniment participa numeroase personalitaţi ale lumii medicale internaţionale, precum Alberto Costa, MD, Director European School of Oncology Milano; Laura Esserman, MD, MBA Director; Carol Franc Buck, Breast Care Center Professor of Surgery and Radiology, University of California, San Francisco Associate Director, Helen Diller Family Comprehensive Cancer Center; Jay R. Harris, MD Professor of Radiation Oncology Harvard Medical School Chief, Department of Radiation Oncology Dana-Farber Cancer Institute Boston; Gabriel N. Hortobagyi, MD, FACP Professor and Chair Department of Breast Medical Oncology The University of Texas, Managing Director, Anderson Cancer Center Houston; Debu Tripathy, Professor of Medicine Co-Leader Women’s Cancer Program Priscilla and Art Chair in Women’s Cancer University of South California Los Angeles; Clifford Hudis, MD Professor of Medicine Weill Cornell School of Medicine, Chief of Breast Cancer Medicine Service Memorial Sloan-Kettering Cancer Center New York; Kathleen I. Pritchard, MD, FRCPC Sunnybrook Odette Cancer Centre Professor, Department of Medicine Faculty of Medicine, University of Toronto si E Rutgers, MD, Ph.D, FRCS Director Breast Oncology Unit Netherlands Cancer Institute Chair, EORTC Breast Cancer Group Amsterdam. 

Printre temele abordate in cadrul congresului se numara terapiile neoadjuvante in tratarea cancerului de san, strategiile optime de screening in ţarile in curs de dezvoltare, terapia endocrina in cancerul de san si in cancerul de san metastatic, chirurgia cancerului de san, statistici generale si studii de caz din cadrul Massachusetts General Hospital. De asemenea, in cadrul Congresului Romastru Trading SRL va organiza pentru medicii oncologi romani participanţi un seminar cu tema „Inhibitori de aromataza utilizați in terapia cancerului la san”. 

Romastru Trading este o companie de servicii farmaceutice înfiinţată în 1994 în România. Din 2009, Romastru a intrat pe piaţa de generice prin lansarea primelor branduri proprii în arii medicale precum oncologie, psihiatrie, neurologie. De asemenea, compania asigură şi oferă servicii de marketing, cercetare, depozitare şi distribuţie a produselor Grifols, Pfizer, Bayer, Klosterfrau, Abbott Laboratories şi Rottapharm. Romastru Trading a înregistrat o cifră de afaceri de peste 80 de milioane de euro în 2011 şi în prezent are 275 de angajaţi.

2 Comments

  1. BRAVO ROMASTRU TRADING. CELELALTE FIRME AU CASTIGURI URIASE, MULT MAI MARI DECAT ROMASTRU SI ISI TIN BANII IN BUZUNARUL PROPRIU, SUB PRETEXTUL CA ESTE IMORAL SA SPONSORIZEZI UN CONGRES PT MEDICI. DACA MEDICII AR TREBUI SA-SI PLATEASCA SINGURI PARTICIPAREA LA CONGRESE, DIN SALAR – NU AR MAI AVEA NICIODATA ACEASTA OCAZIE SI AM AJUNGE IAR IN EVUL MEDIU MEDICAL. POATE CA ASTA SE DORESTE ?

  2. felicitari, DNA va raspunde azi:)

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *