Pages Menu
TwitterRssFacebook
Blog Marius Geanta
Categories Menu

2 Jun 2012

Flash ASCO 2012: O nouă speranță pentru pacientele cu cancer ovarian avansat. Avastin, adăugat la chimioterapie, la pacientele rezistente la regimul cu platină, îmbunătățește supraviețuirea fără progresia bolii

Rezultatele studiului de faza III, AURELIA, au fost prezentate astăzi la Congresul Asociației Americane de Oncologie Clinică

 

“Datele sunt foarte semnificative, pentru că adăugarea bevacizumab la chimioterapie, pentru pacientele rezistente la regimul bazat pe platină, oferă o soluție terapeutică pentru 20% dintre femeile cu acest diagnostic care au rezistență per-primam, dar și pentru cele care dobândesc rezistența la platină pe parcursul tratamentului”, a explicat investigatorul principal al studiului, profesorul Eric Pujade-Lauraine, de la Université de Paris Descartes, care este și lider al Group d’Investigateurs Nationaux pour l’Etude des Cancers Ovariens (GINECO).

 

Este pentru prima dată când pacientele care prezintă rezistență la regimul chimioterapeutic cu platină au la dispoziție o variantă de tratament pentru boala lor. Studiul a inclus 361 de femei cu diverse tipuri de cancer ovarian.

 

După o urmărire mediană de 13,5 luni, 75% dintre pacientele care au primit combinația dintre Avastin și chimioterapie au prezentat o recurență a bolii, față de 91% dintre cele care au primit numai chimioterapie.

 

Supraviețuirea mediană fără progresia bolii a fost de 6,7 luni în grupul cu tratament combinat, față de 3,4 luni la grupul tratat doar cu chimioterapie.

 

Opinia investigatorului principal al studiului AURELIA, profesorul Eric Pujade-Lauraine:

 

 

 

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *