Pages Menu
TwitterRssFacebook
Blog Marius Geanta
Categories Menu

7 Nov 2013

Ediție specială Hipocrate: Medicina personalizată în oncologie. Totul despre cetuximab în cancerul colo-rectal

Ediție specială Hipocrate: Medicina personalizată în oncologie. Totul despre cetuximab în cancerul colo-rectal

 

Totul a început pe 25 aprilie 1953. Un articol de numai o pagină, în Nature, semnat de tinerii cercetători Watson și Crick, avea să schimbe fundamental modul în care înțelegem bolile, viața, ba chiar lumea în care trăim.

Odată cu descoperirea structurii dublu-helix a ADN, omenirea a intrat în etapa înțelegerii profunde, în sensul propriu, a naturii sale. Medicina s-a înscris cu toată viteza pe orbita cunoașterii, a cercetării și a speranței. Numai că evoluția a fost mai lentă decât se așteptau cei care, acum 60 de ani, citeau articolul lui Watson și Crick.

Prin maparea genomului uman au fost obținute o multitudine de informații privitoare la modul în care oamenii diferă unul față de celălalt și la modul în care structura genetică individuală poate influența susceptibilitatea unei persoane pentru o boală și răspunsul la noile tratamente.

Merck - medicina personalizata

De ceva vreme, mai cu seamă în domeniul oncologiei, am ajuns să vorbim despre medicina personalizată, în adevăratul sens al cuvântului.

Am strâns, în această ediție specială Hipocrate, dovezile științifice care susțin abordarea personalizată a pacienților cu cancer colorectal care trebuie să primească tratament cu cetuximab.

Este doar începutul. Țineți aproape.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *