Pages Menu
TwitterRssFacebook
Blog Marius Geanta
Categories Menu

5 Mar 2013

Despre facebook și sănătatea mintală

Despre facebook și sănătatea mintală

 

Dacă sunteți deja aici, e clar: v-am distras atenția de la activitățile curente. Veți avea probleme cu șeful, cu soția sau cu memoria. Stop!

Cu memoria? Mmmmm…Să nu ne grăbim și să consultăm literatura de specialitate.

Un studiu publicat recent în Psychological Science arată că memoria persoanelor cu vârsta mai mare de 60 de ani poate fi îmbunătățită dacă acestea exercită acțiuni, de tipul verificării statusului de pe facebook sau a email-ului, care îi distrag atenția de la activitățile desfășurate în mod curent.

Rezultatele echipei de la Universitatea din Toronto sugerează faptul că mecanismele pe care  le folosește creierul persoanei în vârstă sunt diferite de cele ale persoanei tinere și, de aceea, vârstnicii au de câștigat de pe urma repetiției, chiar dacă aceasta ia forma verificării statusului de pe facebook.

Practic, spre deosebire de tineri, vârstnicii beneficiază din punct de vedere cognitiv de pe urma repetiției unor informații aparent irelevante.

În concluzie, a meritat să verificați dacă a mai apărut o nouă postare aici 🙂

Dacă aveți peste 60 de ani, beneficiul este direct.

Dacă sunteți sub această vârstă, puteți trimite mesajul părinților sau bunicilor (nu înainte de a le crea un cont pe facebook) 😀

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *