Pages Menu
TwitterRssFacebook
Blog Marius Geanta
Categories Menu

16 Jan 2015

Demisia lui Zamonea de la Roche. Ce urmează?

Demisia lui Zamonea de la Roche. Ce urmează?

 

Ziarul Financiar publică astăzi știrea așteptată pe piața farmaceutică de cel puțin o lună de zile: directorul general al companiei Roche, Dan Zamonea, pleacă din funcție după 14 ani. Roche este compania nr. 1 din România, după cifra de afaceri, conform datelor Cegedim.

Este mai mult decât o simplă demisie.

Intern, este un șoc teribil pentru majoritatea angajaților, pentru care Zamonea a fost, în toată această perioadă, mai mult decât un șef. A fost un guru. Este de așteptat ca noul management să schimbe procedurile de lucru, strategiile și, probabil, chiar o parte dintre oamenii care acum sunt în birourile din Piața Presei Libere. Nu vor fi zile ușoare, asta e sigur.

Extern, reacțiile sunt, în acest moment, amestecate. Roche România a atras constant atenția prin neapartenența la ARPIM, în condițiile în care firma-mamă este parte din EFPIA, organizația care grupează marii producători de medicamente care activează în Europa. De aici au apărut marile semne de întrebare și tot acesta este punctul în care, în perioada următoare, se vor da marile răspunsuri.

1 Comment

  1. Chiar, acum, la un an de la despartirea de Roche Romania, ce s-a imbunatatit in cadrul companiei…in afara de reducerea masiva a costurilor datorata reducerii drastice de personal? Strategie sau simpla repliere in fata marilor probleme care vor afecta compania incepind cu 2017?

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *