Pages Menu
TwitterRssFacebook
Blog Marius Geanta
Categories Menu

21 Feb 2013

Cum te va privi medicul peste 5 ani? Dar tu pe el?

Cum te va privi medicul peste 5 ani? Dar tu pe el?

 

Prin ochelarii de la Google :). Care vor fi disponibili începând din luna martie, pentru dezvoltatori, potrivit unui anunț de astăzi al companiei americane. La prețul de 1.500 de dolari bucata.

Google testează de câțiva ani prototipul pentru acești ochelari, care vor fi capabili să ne ofere experiența unei realități augmentate. Priviți mai jos un film care explică principiul de funcționare.

Wow!

Să ne imaginăm acum ce înseamnă noua tehnologie pentru lumea medicală. Cum se va schimba viața noastră, ca medici sau ca pacienți, după ce ochelarii Google (sau alte device-uri cu acest profil) vor fi parte din fiecare moment al activităților noastre?

Vom putea, la o simplă mișcare a ochilor, să aflăm, “proiectat” pe lentilă, istoricul medical al pacientului. Sau, de partea cealaltă, fișa profesională a medicului. Vom avea posibilitatea de a accesa în timp real algoritmi de diagnostic, pentru care acum folosim manuale voluminoase, sau prospecte ale medicamentelor care ni se prescriu, evaluând compatibilitatea acestora cu profilul comorbidităților.

Pe scurt, sunt șanse bune ca în acest mod să creștem calitatea îngrijirilor din sănătate.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *