Pages Menu
TwitterRssFacebook
Blog Marius Geanta
Categories Menu

24 Oct 2013

Cum încurajează Ursus consumul exagerat de bere. Sub umbrela responsabilității sociale

Cum încurajează Ursus consumul exagerat de bere. Sub umbrela responsabilității sociale

 

Este cineva pe-aici care nu știe că nu trebuie să se consume alcool în timpul sarcinii, pentru că dăunează grav fătului? 

Corect! E deja o axiomă pentru cei mai mulți dintre cititorii acestui blog. Și pentru majoritatea oamenilor, tind să cred.

Și dacă există totuși oameni care au bitum în loc de creier și cred că “berea e bună și pentru ăla micu din burtă”, aș adresa o întrebare:

Cine credeți că trebuie să le comunice viitoarelor mămici faptul că alcoolul consumat în timpul sarcinii prezintă un mare grad de risc pentru sănătatea fătului?

  • Medicul obstetrician, în momentul anunțării sarcinii și la controalele regulate
  • Medicul de familie, pe parcursul monitorizării sarcinii
  • Producătorii de alcool

Din nou, aveți dreptate! În niciun caz producătorii de alcool.

Numai că…

La noi, regula este să punem lupul paznic la oi. Și dacă nu-l punem, oricum nu contează, pentru că lupul își va lua cu de la sine putere rolul de paznic al turmei.

E ceea ce face Ursus cu campania “Despre Alcool – află-ți echilibrul”.

În limbajul de malț al corporațiilor, se numește corporate social responsablity (CSR). De fapt, este o mizerie. O formă de promovare a consumului de bere, sub umbrela generoasă a grijii față de sănătatea viitoarelor generații.

Dacă Ursus este cu adevărat o companie responsabilă, atunci:

1. Ar putea să pună pe primul plan educarea medicilor, prin acțiuni ale societăților profesionale. Și abia apoi ar comunica rezultate, nu păreri oricum cunoscute de toată lumea.

2. Ar elimina din orice material de CSR sigla companiei si nu ar face nicio referire la brand-urile din portofoliu. M-a emoțional până am lăcrimat bere nefiltrată informația, strecurată în comunicatul oficial, potrivit căreia “berea Redd`s beneficiază de o nouă etichetă, care atrage atenția asupra faptului că femeile însărcinate nu ar trebui să consume alcool”. Wow! Asta da inovație, asta da grijă! Citiți cu atenție eticheta.

3. La limită, din grijă pentru viitorul națiunii, ar decide să închidă facilitățile de producție.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *